Standard of Long Range

De Tesla Model 3 standard heeft een geschat rijbereik van ongeveer 354 kilometer, sprint in 5,6 seconden naar 96 km/u en bereikt een topsnelheid van 208 km/u. Kies je de Model 3 Long Range, dan krijg je een actieradius van 498 kilometer (theoretisch), een 0-96-tijd van 5,1 tellen en een top van 224 km/u.

Het gewicht

Het gewicht van de Model 3 bedraagt 1.609 kilogram voor het standard-model. Voor het Long Range-model geeft Tesla 1.730 kilogram op. De gewichtsverdeling van de standaard versie bedraagt 47/53 (vóór/achter) en 48/52 voor de Long Range Model 3. 

De prijzen

De prijs van de Model 3 standard begint bij 35.000 dollar. Het Long Range-model vergt een investering van 44.000 dollar. Reken in Nederland op prijzen variërend van 40.000 tot 50.000 euro. De Nederlandse prijzen volgen later dit jaar. Met wat optiepakketten (meer info hieronder) loopt de prijs al snel op richting de zestig mille. 

Laden

De Model 3 standard is geschikt voor alle soorten laders, waaronder de Tesla Supercharger. Na 30 minuten laden kun je met zo’n Supercharger weer zo’n 200 kilometer rijden. Bij het Long Range-model is dat 272 kilometer na dertig minuten. Met een 240V-laadpunt haal je per uur 48 kilometer rijbereik ‘uit de muur’ voor het standard-model. Bij de Longe Range-versie is dat 59 kilometer per uur. 

Standaard

Standaard is elke Tesla Model 3 voorzien van een 15-inch touchscreen, dual-zone climate controle en de hardware om autonoom te kunnen rijden, zoals acht camera’s, een radar en twaalf ultrasone sensoren. De Autopilot van Tesla is optioneel leverbaar en kost 5.000 dollar. 18-inch lichtmetaal is standaard (19-inch is optioneel).

Diverse kleuren

Er is keuze uit diverse kleuren, te weten Solid Black, Midnight Silver Metallic, Deep Blue Metallic, Silver Metallic, Pearl White Multi-Coat en Red Multi-Coat. Solid Black is standaard. De andere kleuren kosten 1.000 dollar. 

Premium Upgrades Package

Voor het interieur levert Tesla het optionele Premium Upgrades Package (5.000 dollar). Dit pakket bestaat uit twaalfvoudig instelbare voorstoelen, een verstelbare stuurkolom, verwarmbare stoelen, houten interieurfinish, twee extra USB-poorten, een premium audiosysteem, getint glas en meer. 

Nederlanders moeten nog even geduld hebben

Tesla voert de productie van de Model 3 in hoog tempo op. Dat moet ook, want het merk claimt al 500.000 orders te hebben. Allereerst bouwt Tesla de exemplaren met een Long Range Battery. In oktober 2017 start de levering op grote schaal. De productie van de Model 3 met Standard Battery begint in November. In de lente van 2018 start Tesla de productie van de All-Wheel Drive-modellen. In de tweede helft van 2018 start het Amerikaanse automerk met de levering van linksgestuurde auto’s op internationaal niveau. Nederlanders die een exemplaar hebben besteld, moeten dus nog even geduld hebben. In 2019 start de productie van rechtsgestuurde auto’s.

Bron: ZERauto 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding