Audi gebruikt het getal 30 om motoren met vermogens tussen de 110 pk en 130 pk aan te duiden. Het getal 45 staat voor motoren in de vermogensklasse 230 pk tot 250 pk. ’70’ gaat gebruikt worden voor Audi’s met meer dan 545 pk. Tussenliggend wordt nog 40 en 55 toegepast.

‘Motorinhoud minder belangrijk’

Audi kiest voor de nieuwe naamgeving omdat alternatieve aandrijfvormen een steeds grotere rol gaan spelen. ‘Daarom wordt het aangeven van de motorinhoud minder belangrijk voor klanten. De helderheid en logica van de nieuwe indeling maakt het mogelijk om ongeacht de aandrijfvorm een keuze te maken voor een bepaalde vermogenscategorie.’

A8 als eerste

De nieuwe Audi A8 is het eerste model met de gewijzigde naamgeving. De nieuwe aanduiding voor de A8 3.0 Tdi (286 pk) wordt A8 50 Tdi en de A8 3.0 Tfsi (340 pk) gaat door het leven als A8 55 Tfsi.

De nieuwe naamgeving zal vervolgens ook op de verdere modelintroducties worden doorgevoerd. De overige Audi-modellen krijgen met ingang van modeljaar 2019 de aangepaste aanduidingen voor de vermogensklasse.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding