Volkswagen produceert 150 miljoenste auto (filmpje)

De 150 miljoenste Volkswagen is gisteren in het Duitse Wolfsburg van de band gerold: een blauwe Golf GTE plug-in hybride als symbool voor de toekomst van de mobiliteit.

De Volkswagen-productie startte op 27 december 1945 met de Type 1 Kever. Na de Tweede Wereldoorlog was dat het model dat de auto-industrie vormgaf. In totaal zijn er van de geliefde compacte Volkswagen ongeveer 21,5 miljoen exemplaren gebouwd. De laatste werd in 2003 geproduceerd in Mexico.

Al 34 miljoen Golfs 

Een jaar eerder had de Volkswagen Golf het productierecord van de Kever overgenomen. In 2002 verliet de 25 miljoenste Golf de assemblagelijn in Wolfsburg en in 2013 ging het model door de grens van 30 miljoen heen. Tegenwoordig – Volkswagen bouwt nu de zevende generatie van de Golf – staat de teller op meer dan 34 miljoen exemplaren.

44 van de 150 miljoen uit Wolfsburg 

Wereldwijd bestaat het Volkswagen-gamma uit meer dan zestig modellen. Van de Passat zijn in totaal 20 miljoen stuks geproduceerd. De Jetta komt tot 19,5 miljoen en de Polo tot 17 miljoen. Het grootste aantal Volkswagens zag het levenslicht in Wolfsburg. De fabriek daar assembleerde in de afgelopen 72 jaar ruim 44 miljoen auto’s.

 

 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Volkswagen produceert 150 miljoenste auto (filmpje) - Automobielmanagement.nl

Volkswagen produceert 150 miljoenste auto (filmpje)

De 150 miljoenste Volkswagen is gisteren in het Duitse Wolfsburg van de band gerold: een blauwe Golf GTE plug-in hybride als symbool voor de toekomst van de mobiliteit.

De Volkswagen-productie startte op 27 december 1945 met de Type 1 Kever. Na de Tweede Wereldoorlog was dat het model dat de auto-industrie vormgaf. In totaal zijn er van de geliefde compacte Volkswagen ongeveer 21,5 miljoen exemplaren gebouwd. De laatste werd in 2003 geproduceerd in Mexico.

Al 34 miljoen Golfs 

Een jaar eerder had de Volkswagen Golf het productierecord van de Kever overgenomen. In 2002 verliet de 25 miljoenste Golf de assemblagelijn in Wolfsburg en in 2013 ging het model door de grens van 30 miljoen heen. Tegenwoordig – Volkswagen bouwt nu de zevende generatie van de Golf – staat de teller op meer dan 34 miljoen exemplaren.

44 van de 150 miljoen uit Wolfsburg 

Wereldwijd bestaat het Volkswagen-gamma uit meer dan zestig modellen. Van de Passat zijn in totaal 20 miljoen stuks geproduceerd. De Jetta komt tot 19,5 miljoen en de Polo tot 17 miljoen. Het grootste aantal Volkswagens zag het levenslicht in Wolfsburg. De fabriek daar assembleerde in de afgelopen 72 jaar ruim 44 miljoen auto’s.

 

 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding