Toyota Supra – Fast and Furious – komt terug (filmpje)

Toyota staat op het punt de legendarische Supra, bekend van de Fast and Furious films maar ook de ‘ster’ in veel autogames, terug te brengen. Dit keer gaat dat wel in samenwerking met BMW dat een nieuwe versie van de vergelijkbare Z4 gaat lanceren.

De Supra werd voor het eerst uitgebracht in 1978 en was gebaseerd op de Celica. Mede dankzij de rol in beroemde films (zie onder) en games verkreeg de Supra al snel een cult-status. De auto beleefde oorspronkelijk vier generaties maar werd in 2002 uit productie gehaald. De laatste 15 jaar duiken er echter regelmatig geruchten op dat Toyota toch weer een Supra uit wil brengen.

Samenwerking 

Inmiddels al vijf jaar geleden kondigden BMW en Toyota ook een samenwerking met dat doel aan maar daar is sindsdien weinig meer van vernomen. Wel zou een geheim prototype getest zijn op de Nürburgring. Nu zou de nieuwe Supra toch begin maart worden onthuld op de Motor Show van Genève, zo valt in internationale autokringen te vernemen.

 

 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Toyota Supra – Fast and Furious – komt terug (filmpje) - Automobielmanagement.nl

Toyota Supra – Fast and Furious – komt terug (filmpje)

Toyota staat op het punt de legendarische Supra, bekend van de Fast and Furious films maar ook de ‘ster’ in veel autogames, terug te brengen. Dit keer gaat dat wel in samenwerking met BMW dat een nieuwe versie van de vergelijkbare Z4 gaat lanceren.

De Supra werd voor het eerst uitgebracht in 1978 en was gebaseerd op de Celica. Mede dankzij de rol in beroemde films (zie onder) en games verkreeg de Supra al snel een cult-status. De auto beleefde oorspronkelijk vier generaties maar werd in 2002 uit productie gehaald. De laatste 15 jaar duiken er echter regelmatig geruchten op dat Toyota toch weer een Supra uit wil brengen.

Samenwerking 

Inmiddels al vijf jaar geleden kondigden BMW en Toyota ook een samenwerking met dat doel aan maar daar is sindsdien weinig meer van vernomen. Wel zou een geheim prototype getest zijn op de Nürburgring. Nu zou de nieuwe Supra toch begin maart worden onthuld op de Motor Show van Genève, zo valt in internationale autokringen te vernemen.

 

 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding