Elke zes maanden een nieuw model bij Seat

Seat gaat tot 2020 iedere zes maanden een nieuw model introduceren. De eerste twee zijn de Seat Tarraco en Cupra Ateca, die beide vanaf eind dit jaar te koop zijn. Volgend jaar arriveert de compleet nieuwe Leon bij de dealers. In 2020 volgen de allereerste EV op basis van het MEB-platform en een compleet nieuwe Crossover Utility Vehicle (CUV).

Dat maakte SEAT President Luca de Meo bekend tijdens de presentatie van Seat’s jaarcijfers in Madrid.

Bovendien schakelt het merk op in elektrische mobiliteit, mede met de introductie van een plug-in hybrideversie van de geheel nieuwe Leon in 2020, met een elektrische actieradius van minimaal 50 kilometer. Ook introduceert men dat jaar de allereerste volledig elektrische auto. Een model met een elektrisch rijbereik van maximaal 500 kilometer.

Daarnaast blijft het merk focus houden op CNG-auto’s en modellen met interne verbrandingsmotoren. De Meo benadrukte dat "we blij kunnen zijn met de resultaten over 2017, maar nemen er geen genoegen mee. Samen hebben we een periode van consolidatie afgesloten en nu is het tijd om ons vizier op de toekomst te richten, met de ambitie om verder te groeien."

Sinds 2013 is de omzet bij Seat met bijna 50 procent gestegen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Elke zes maanden een nieuw model bij Seat - Automobielmanagement.nl

Elke zes maanden een nieuw model bij Seat

Seat gaat tot 2020 iedere zes maanden een nieuw model introduceren. De eerste twee zijn de Seat Tarraco en Cupra Ateca, die beide vanaf eind dit jaar te koop zijn. Volgend jaar arriveert de compleet nieuwe Leon bij de dealers. In 2020 volgen de allereerste EV op basis van het MEB-platform en een compleet nieuwe Crossover Utility Vehicle (CUV).

Dat maakte SEAT President Luca de Meo bekend tijdens de presentatie van Seat’s jaarcijfers in Madrid.

Bovendien schakelt het merk op in elektrische mobiliteit, mede met de introductie van een plug-in hybrideversie van de geheel nieuwe Leon in 2020, met een elektrische actieradius van minimaal 50 kilometer. Ook introduceert men dat jaar de allereerste volledig elektrische auto. Een model met een elektrisch rijbereik van maximaal 500 kilometer.

Daarnaast blijft het merk focus houden op CNG-auto’s en modellen met interne verbrandingsmotoren. De Meo benadrukte dat "we blij kunnen zijn met de resultaten over 2017, maar nemen er geen genoegen mee. Samen hebben we een periode van consolidatie afgesloten en nu is het tijd om ons vizier op de toekomst te richten, met de ambitie om verder te groeien."

Sinds 2013 is de omzet bij Seat met bijna 50 procent gestegen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding