Dat maakte SEAT President Luca de Meo bekend tijdens de presentatie van Seat’s jaarcijfers in Madrid.

Bovendien schakelt het merk op in elektrische mobiliteit, mede met de introductie van een plug-in hybrideversie van de geheel nieuwe Leon in 2020, met een elektrische actieradius van minimaal 50 kilometer. Ook introduceert men dat jaar de allereerste volledig elektrische auto. Een model met een elektrisch rijbereik van maximaal 500 kilometer.

Daarnaast blijft het merk focus houden op CNG-auto’s en modellen met interne verbrandingsmotoren. De Meo benadrukte dat "we blij kunnen zijn met de resultaten over 2017, maar nemen er geen genoegen mee. Samen hebben we een periode van consolidatie afgesloten en nu is het tijd om ons vizier op de toekomst te richten, met de ambitie om verder te groeien."

Sinds 2013 is de omzet bij Seat met bijna 50 procent gestegen.