Toyota verkoopt Chinese auto’s

Toyota gaat in China voor het eerst elektrische auto’s verkopen die het laat bouwen door een bedrijf in China zelf en die ook niet nadrukkelijk als Toyota’s in de markt worden gezet.

Toyota verkoopt Chinese auto’s

Om snel toegang te krijgen tot de Chinese markt en te profiteren van de toenemende nadruk op EV’s daar doet Toyota een beroep op haar Chinese partner GAC. Dat gaat in een eigen fabriek en dus tegen lagere kosten een auto bouwen, de GAC Toyota ix4, een batterij-aangedreven SUV gebaseerd op een eigen model van GAC. Beide partners werken al een jaar of twee aan de ontwikkeling van die auto en verwachten die eind dit jaar klaar te hebben voor de markt.

Ook andere niet-Chinese autofabrikanten hebben de banden met partners in dat land aangetrokken, zoals Ford met Zotye Automobile Co, maar die partnerschappen gaan toch niet zo ver als wat Toyota nu wil gaan doen.

Toyota verkoopt Chinese auto’s - Automobielmanagement.nl

Toyota verkoopt Chinese auto’s

Toyota gaat in China voor het eerst elektrische auto’s verkopen die het laat bouwen door een bedrijf in China zelf en die ook niet nadrukkelijk als Toyota’s in de markt worden gezet.

Toyota verkoopt Chinese auto’s

Om snel toegang te krijgen tot de Chinese markt en te profiteren van de toenemende nadruk op EV’s daar doet Toyota een beroep op haar Chinese partner GAC. Dat gaat in een eigen fabriek en dus tegen lagere kosten een auto bouwen, de GAC Toyota ix4, een batterij-aangedreven SUV gebaseerd op een eigen model van GAC. Beide partners werken al een jaar of twee aan de ontwikkeling van die auto en verwachten die eind dit jaar klaar te hebben voor de markt.

Ook andere niet-Chinese autofabrikanten hebben de banden met partners in dat land aangetrokken, zoals Ford met Zotye Automobile Co, maar die partnerschappen gaan toch niet zo ver als wat Toyota nu wil gaan doen.