Tesla Model 3 met twee motoren

Tesla gaat een nieuwe duurdere versie van de Model 3 uitbrengen met twee motoren, één die vooral vermogen levert en de andere vooral voor de lange afstanden.

De motoren drijven zowel de voor- als de achterwielen aan. Het snelste model moet 100 kilometer per uur halen in 3,5 seconden en heeft een topsnelheid van 250 kilometer per uur. Met volle accu’s komt het bereik op 500 kilometer, belooft topman Elon Musk.

Die nieuwe Model 3 moet in de Verenigde Staten een prijskaartje krijgen van rond de 78.000 dollar. Daar is de Autopilot en alles wat daarbij komt kijken echter niet bij inbegrepen. ‘’De auto wordt ongeveer even duur als een BMW M3 maar is dan wel 15 procent sneller en is ook beter afgewerkt,” belooft Musk.

Tesla heeft verder meegedeeld dat het voor de derde keer dit jaar de productie van de bestaande Model 3 stopzet om problemen langs de lopende banden op te lossen. Dit keer gaat de onderbreking zes dagen duren. Ook vorige maand en in februari werd de productie tijdelijk gestaakt. Tesla lijkt momenteel de 3.000 Model 3’en per week te halen maar dat is nog altijd niet de 5.000 die Musk zelf per eind juli heeft beloofd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Tesla Model 3 met twee motoren - Automobielmanagement.nl

Tesla Model 3 met twee motoren

Tesla gaat een nieuwe duurdere versie van de Model 3 uitbrengen met twee motoren, één die vooral vermogen levert en de andere vooral voor de lange afstanden.

De motoren drijven zowel de voor- als de achterwielen aan. Het snelste model moet 100 kilometer per uur halen in 3,5 seconden en heeft een topsnelheid van 250 kilometer per uur. Met volle accu’s komt het bereik op 500 kilometer, belooft topman Elon Musk.

Die nieuwe Model 3 moet in de Verenigde Staten een prijskaartje krijgen van rond de 78.000 dollar. Daar is de Autopilot en alles wat daarbij komt kijken echter niet bij inbegrepen. ‘’De auto wordt ongeveer even duur als een BMW M3 maar is dan wel 15 procent sneller en is ook beter afgewerkt,” belooft Musk.

Tesla heeft verder meegedeeld dat het voor de derde keer dit jaar de productie van de bestaande Model 3 stopzet om problemen langs de lopende banden op te lossen. Dit keer gaat de onderbreking zes dagen duren. Ook vorige maand en in februari werd de productie tijdelijk gestaakt. Tesla lijkt momenteel de 3.000 Model 3’en per week te halen maar dat is nog altijd niet de 5.000 die Musk zelf per eind juli heeft beloofd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding