Dat schijnt nu wel te gebeuren want Tesla heeft een select gezelschap Britse relaties uitgenodigd voor een presentatie tijdens het bekende Goodwood Festival of Speed. Op de uitnodiging staat dat zij als eersten ‘in een Model 3 zullen kunnen zitten’, waaruit af te leiden valt dat die auto er ook daadwerkelijk staat. Tesla heeft het Britse auto-evenement eerder al ‘gebruikt’ om in een daadwerkelijke race te laten zien wat Model X allemaal kan. Goodwood heeft zich, mede dankzij de aanwezigheid van auto’s als een speciale Zoe e-Sport concept en een prototype van een London Electric Car Company taxi, de laatste tijd ontwikkeld tot één van de belangrijkste events voor elektrische auto’s.

Tesla stelt nog steeds dat het de eerste Model 3 auto’s voor Europa in de eerste helft van volgend jaar af wil leveren. Tegelijk heeft Tesla mee moeten delen dat hoofd engineering Doug Field definitief is opgestapt. Field werd in mei met ziekteverlof gestuurd na een conflict met CEO Elon Musk en is nu vertrokken. "We danken hem voor zijn harde werk en voor alles wat hij voor Tesla heeft gedaan," zegt het autobedrijf in een korte verklaring.