BMW Z4 komt terug

BMW keert terug op de markt voor roadsters en wel met een nieuwe versie van de Z4, een auto die samen met de Z1 en Z3 voor een opleving zorgde in het segment van kleine, sportieve coupés. Hij staat op hetzelfde platform als een ander sportief icoon: de nieuwe Toyota Supra.

BMW onthulde deze week in Pebble Beach een speciale versie van de auto, de Z4 M40i First Edition, die is voorzien van een 340pk sterke zescilinder. Een jaar geleden was hij nog als concept te bewonderen op dezelfde autoshow.

Productie van de huidige Z4 eindigde in 2016, na een productieperiode van 14 jaar. Om de kosten voor R&D van het nieuwe model te drukken wordt de auto op hetzelfde platform gebouwd als de nieuwe Toyota Supra die in 2019 wordt verwacht. BMW nam al in 2012 het initiatief om dit platform samen met Toyota te ontwikkelen.

De officiële introductie van de Z4 vindt plaats tijdens de Autosalon van Parijs in oktober.

BMW Z4 komt terug - Automobielmanagement.nl

BMW Z4 komt terug

BMW keert terug op de markt voor roadsters en wel met een nieuwe versie van de Z4, een auto die samen met de Z1 en Z3 voor een opleving zorgde in het segment van kleine, sportieve coupés. Hij staat op hetzelfde platform als een ander sportief icoon: de nieuwe Toyota Supra.

BMW onthulde deze week in Pebble Beach een speciale versie van de auto, de Z4 M40i First Edition, die is voorzien van een 340pk sterke zescilinder. Een jaar geleden was hij nog als concept te bewonderen op dezelfde autoshow.

Productie van de huidige Z4 eindigde in 2016, na een productieperiode van 14 jaar. Om de kosten voor R&D van het nieuwe model te drukken wordt de auto op hetzelfde platform gebouwd als de nieuwe Toyota Supra die in 2019 wordt verwacht. BMW nam al in 2012 het initiatief om dit platform samen met Toyota te ontwikkelen.

De officiële introductie van de Z4 vindt plaats tijdens de Autosalon van Parijs in oktober.