Aurus Senat Sedan: Russische Rolls Royce?

De nieuwe Russische autofabrikant Aurus, leverancier van Vladimir Poetin’s nieuwe staatsauto, zet meteen hoog in: deze week werd op de Moscow Auto Show de Aurus Senat Sedan onthuld die moet gaan wedijveren met Bentley en Rolls Royce. Ook export naar buitenlandse markten waaronder Europa en de VS staat in de planning.

senat sedan

Aurus is een nieuwe Russische autofabrikant die zichzelf als uitdager ziet van Bentley en Rolls Royce in het topsegment van luxeauto’s. Het merk is eigendom van het Russische automotive onderzoekinstituut NAMI en fabrikant Sollers, dat al een partnerschap heeft met Ford in Rusland. Het doel is om in eerste instantie 150 auto’s per jaar te bouwen in een van de NAMI faciliteiten totdat er een nieuwe fabriek is gebouwd waarna de productiecapaciteit op 5.000 stuks per jaar komt te liggen, met de mogelijkheid om dit later uit te breiden naar 10.000 stuks. In 2004 werd onderzoeksinstituut NAMI door de Russische overheid aangemerkt als een ‘strategische onderneming’ voor het land dat minder afhankelijk wil zijn van westerse producten en technologie.

De eerste commerciële auto in kwestie, de Aurus Senat Sedan, werd afgelopen week onthuld tijdens de Moscow Auto Show en kan worden beschouwd als de opvolger van de legendarische ZIL sedans waarmee Sovjetleiders werden rondgereden. De aandrijving wordt verzorgd door een zelfontwikkelde 4.4 liter V8 in combinatie met hybridetechniek wat zorgt voor een gecombineerd vermogen van 598 pk. De auto beschikt daarnaast over een automatische transmissie met 9 versnellingen en vierwielaandrijving. Elke auto kan worden gebouwd naar klantspecificaties, inclusief bepantsering.

Een SUV staat gepland voor volgend jaar.

Aurus Senat Sedan: Russische Rolls Royce? - Automobielmanagement.nl

Aurus Senat Sedan: Russische Rolls Royce?

De nieuwe Russische autofabrikant Aurus, leverancier van Vladimir Poetin’s nieuwe staatsauto, zet meteen hoog in: deze week werd op de Moscow Auto Show de Aurus Senat Sedan onthuld die moet gaan wedijveren met Bentley en Rolls Royce. Ook export naar buitenlandse markten waaronder Europa en de VS staat in de planning.

senat sedan

Aurus is een nieuwe Russische autofabrikant die zichzelf als uitdager ziet van Bentley en Rolls Royce in het topsegment van luxeauto’s. Het merk is eigendom van het Russische automotive onderzoekinstituut NAMI en fabrikant Sollers, dat al een partnerschap heeft met Ford in Rusland. Het doel is om in eerste instantie 150 auto’s per jaar te bouwen in een van de NAMI faciliteiten totdat er een nieuwe fabriek is gebouwd waarna de productiecapaciteit op 5.000 stuks per jaar komt te liggen, met de mogelijkheid om dit later uit te breiden naar 10.000 stuks. In 2004 werd onderzoeksinstituut NAMI door de Russische overheid aangemerkt als een ‘strategische onderneming’ voor het land dat minder afhankelijk wil zijn van westerse producten en technologie.

De eerste commerciële auto in kwestie, de Aurus Senat Sedan, werd afgelopen week onthuld tijdens de Moscow Auto Show en kan worden beschouwd als de opvolger van de legendarische ZIL sedans waarmee Sovjetleiders werden rondgereden. De aandrijving wordt verzorgd door een zelfontwikkelde 4.4 liter V8 in combinatie met hybridetechniek wat zorgt voor een gecombineerd vermogen van 598 pk. De auto beschikt daarnaast over een automatische transmissie met 9 versnellingen en vierwielaandrijving. Elke auto kan worden gebouwd naar klantspecificaties, inclusief bepantsering.

Een SUV staat gepland voor volgend jaar.