De Peugeot e-LEGEND CONCEPT biedt vier rijmodi (twee autonoom, twee handmatig) om de auto optimaal af te stemmen ‘op de verkeerssituatie en de gemoedstoestand van de bestuurder’. Verder voorziet Peugeot een toekomst waarin de bestuurder met de auto kan praten. Dankzij kunstmatige intelligentie is er een spraakgestuurde persoonlijke assistent die geschikt is voor autonoom rijden. Binnen 2 jaar zal een versie van dit systeem leverbaar worden voor de modellen van het merk.

Daarnaast verwacht Peugeot veel van ‘embedded sound’ waarmee nieuwe geluidsfuncties worden geboden zoals ‘mapping’ dat het mogelijk maakt om bijvoorbeeld de navigatiemededelingen alleen naar de bestuurder te sturen, terwijl de andere inzittenden naar muziek luisteren. Iets anders is ‘zoning’, waardoor elke passagier in een soort audiobubbel wordt geplaatst zonder te worden gestoord door de muziek van andere inzittenden.

Voor de aandrijving zorgt een volledig elektrische aandrijflijn. Met 100 kWh accu’s levert de motor een koppel van 800 Nm en een vermogen van 340 kW, dat wordt verdeeld over de vier aangedreven wielen. De actieradius is 600 km volgens de WLTP-testmethode.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding