Ford komt met hybrid Mondeo stationwagen

Terwijl Ford in Amerika zowat al zijn familie-auto’s (Fiesta, Fusion, Taurus, C-Max) de nek omdraait, komt de Europese tak van het merk in 2019 met een nieuwe Mondeo Hybrid. Die wordt ook leverbaar als stationwagen.

Tot dusver is de Mondeo Hybrid er alleen als sedan. De nieuwe Mondeo Hybrid Wagon is puur voor de Europese markt ontwikkeld. Ford investeert meer dan 11 miljard dollar in de ontwikkeling van elektrische aandrijving en wil in 2022 wereldwijd veertig geëlektrificeerde voertuigen kunnen aanbieden, waarvan zestien volledig elektrisch aangedreven zijn.

De Mondeo Hybrid heeft een elektromotor die de 2,0-liter Atkinson-benzinemotor ondersteunt. Een generator zorgt voor het terugwinnen van remenergie om de batterij van 1,4 kWh bij te laden. De hybride aandrijflijn is goed voor een systeemvermogen van 140 kW (187pk).

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Ford komt met hybrid Mondeo stationwagen - Automobielmanagement.nl

Ford komt met hybrid Mondeo stationwagen

Terwijl Ford in Amerika zowat al zijn familie-auto’s (Fiesta, Fusion, Taurus, C-Max) de nek omdraait, komt de Europese tak van het merk in 2019 met een nieuwe Mondeo Hybrid. Die wordt ook leverbaar als stationwagen.

Tot dusver is de Mondeo Hybrid er alleen als sedan. De nieuwe Mondeo Hybrid Wagon is puur voor de Europese markt ontwikkeld. Ford investeert meer dan 11 miljard dollar in de ontwikkeling van elektrische aandrijving en wil in 2022 wereldwijd veertig geëlektrificeerde voertuigen kunnen aanbieden, waarvan zestien volledig elektrisch aangedreven zijn.

De Mondeo Hybrid heeft een elektromotor die de 2,0-liter Atkinson-benzinemotor ondersteunt. Een generator zorgt voor het terugwinnen van remenergie om de batterij van 1,4 kWh bij te laden. De hybride aandrijflijn is goed voor een systeemvermogen van 140 kW (187pk).

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding