Komt GAC Motor naar Europa?

Het Chinese GAC Motor komt mogelijk naar Europa met een EV maar de timing is nog onbekend. Dit liet het bedrijf weten op de autosalon van Parijs die momenteel gaande is.

gs5

GAC toont in Parijs de nieuwe GS5, een SUV die eind deze maand in China te koop is. Verkoop in Europa is voor de korte termijn nog niet gepland. Wel zei GAC president Yu Jun tegen journalisten dat ‘toegang tot de Europese markt wordt bestudeerd en dat zal waarschijnlijk met een EV gebeuren.’ Momenteel verkoopt GAC 10 procent van zijn auto’s in het buitenland. Op de lange termijn moet dat 50-50 worden.

Wel zei Yu dat de huidige handelsoorlog tussen de VS en China introductie van de eerste auto’s op Amerikaanse bodem kan vertragen tot de eerste helft van 2020. Toen de Chinese autofabrikant in 2018 meedeed aan de North American International Auto Show in Detroit was men nog van plan om de GS8 SUV eind 2019 in de VS te lanceren.

Komt GAC Motor naar Europa? - Automobielmanagement.nl

Komt GAC Motor naar Europa?

Het Chinese GAC Motor komt mogelijk naar Europa met een EV maar de timing is nog onbekend. Dit liet het bedrijf weten op de autosalon van Parijs die momenteel gaande is.

gs5

GAC toont in Parijs de nieuwe GS5, een SUV die eind deze maand in China te koop is. Verkoop in Europa is voor de korte termijn nog niet gepland. Wel zei GAC president Yu Jun tegen journalisten dat ‘toegang tot de Europese markt wordt bestudeerd en dat zal waarschijnlijk met een EV gebeuren.’ Momenteel verkoopt GAC 10 procent van zijn auto’s in het buitenland. Op de lange termijn moet dat 50-50 worden.

Wel zei Yu dat de huidige handelsoorlog tussen de VS en China introductie van de eerste auto’s op Amerikaanse bodem kan vertragen tot de eerste helft van 2020. Toen de Chinese autofabrikant in 2018 meedeed aan de North American International Auto Show in Detroit was men nog van plan om de GS8 SUV eind 2019 in de VS te lanceren.