"We komen een stap dichterbij het officieel aankondigen van de hergeboorte van een icoon," heeft marketingdirecteur Felix Bräutigam tijdens de autosalon van Parijs bevestigd. De Land Rover Defender is al – redelijk gecamoufleerd – gespot tijdens testritten rond de fabriek in Solihull. Daaruit blijkt vooral dat JLR in ieder geval geen evenbeeld van de oude gevierde Defender wil maken hoewel er wel herkenbare overeenkomsten zijn.

Naar aanleiding van de plaatjes in Autoweek stelt JLR in een verklaring: "Jaguar Land Rover heeft een groot aantal technische en technologie ontwikkelingsprogramma’s. We kunnen bevestigen dat het Defender programma goede vooruitgang boekt en dat we een ‘exciting’ fase in haar ontwikkeling hebben bereikt." De bedoeling is tot nu toe om de eerste auto’s in 2020 af te leveren. Of in Bräutigams woorden: "De trein is vertrokken, wanneer hij precies aankomt kunnen we nog niet zeggen."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding