Nieuwe Defender komt mogelijk van …… Ford

De nieuwe ‘oude’ Defender die een Britse miljardair wil gaan bouwen komt straks mogelijk uit een fabriek van Ford in Bridgend in Wales.

Nieuwe Defender komt mogelijk van …… Ford

Ford is daarover volgens de BBC in onderhandeling met Ineos Automotive, de nieuwe autotak van een gelijknamige chemische onderneming. Ineos is opgericht en nog steeds voor een deel eigendom van Jim Ratcliffe, de rijkste man van Groot-Brittannië die het plan heeft opgevat om zijn geliefde Defender weer terug te brengen.

Geheel nieuwe Defender

Jaguar Land Rover stopte twee jaar geleden met de Defender maar Ineos Automotive wil die auto weer gaan bouwen en zoekt daar nu een productielocatie voor. Dat zou uitstekend uitkomen voor Ford dat nieuw werk zoekt voor de fabriek in Bridgend omdat Jaguar Land Rover daar vanaf 2020 geen motoren meer zal kopen. De Welsh vestiging biedt momenteel nog werk aan 1.850 mensen maar zou mogelijk over twee jaar moeten stoppen als de order van JLR wegvalt. Behalve naar Ineos kijkt Ford ook naar andere mogelijkheden om de banden van Bridgend door te laten draaien. De Defender van Ineos Automotive moet niet verward worden met een heel nieuwe Defender die bij Jaguar Land Rover zelf op de tekentafel ligt.

Reacties

Een Deforder zal nooit een Defender zijn!

Geplaatst door: Adam Bakker op
Nieuwe Defender komt mogelijk van …… Ford - Automobielmanagement.nl

Nieuwe Defender komt mogelijk van …… Ford

De nieuwe ‘oude’ Defender die een Britse miljardair wil gaan bouwen komt straks mogelijk uit een fabriek van Ford in Bridgend in Wales.

Nieuwe Defender komt mogelijk van …… Ford

Ford is daarover volgens de BBC in onderhandeling met Ineos Automotive, de nieuwe autotak van een gelijknamige chemische onderneming. Ineos is opgericht en nog steeds voor een deel eigendom van Jim Ratcliffe, de rijkste man van Groot-Brittannië die het plan heeft opgevat om zijn geliefde Defender weer terug te brengen.

Geheel nieuwe Defender

Jaguar Land Rover stopte twee jaar geleden met de Defender maar Ineos Automotive wil die auto weer gaan bouwen en zoekt daar nu een productielocatie voor. Dat zou uitstekend uitkomen voor Ford dat nieuw werk zoekt voor de fabriek in Bridgend omdat Jaguar Land Rover daar vanaf 2020 geen motoren meer zal kopen. De Welsh vestiging biedt momenteel nog werk aan 1.850 mensen maar zou mogelijk over twee jaar moeten stoppen als de order van JLR wegvalt. Behalve naar Ineos kijkt Ford ook naar andere mogelijkheden om de banden van Bridgend door te laten draaien. De Defender van Ineos Automotive moet niet verward worden met een heel nieuwe Defender die bij Jaguar Land Rover zelf op de tekentafel ligt.

Reacties

Een Deforder zal nooit een Defender zijn!

Geplaatst door: Adam Bakker op