Elektrische MG naar Europa?

MG Motor heeft zijn eerste EV geïntroduceerd en wil de auto zowel in China als in Europa gaan aanbieden. Het gaat om een elektrische versie van de crossover MG ZS die onder Europese richtlijnen een bereik heeft van 335 kilometer.

mg zs

De EV maakte in november zijn debuut tijdens de Guangzhou autoshow. Volgens SAIC Motor, de Chinese eigenaar van MG, zal het model in de eerste helft van 2019 in Europa, inclusief het Verenigd Koninkrijk, in de verkoop gaan. Om welke landen het precies gaat is echter nog niet duidelijk. Wel zal de elektrische MG ZS de komende maanden nog uitgebreid getest worden in het VK, België, Luxemburg, Spanje, Duitsland en Frankrijk.  

In de eerste 9 maanden van dit jaar stegen de verkopen van MG met 89 procent naar 180.000 auto’s, vooral dankzij de populariteit van MG’s crossovers en de MG6 in China. 

Elektrische MG naar Europa? - Automobielmanagement.nl

Elektrische MG naar Europa?

MG Motor heeft zijn eerste EV geïntroduceerd en wil de auto zowel in China als in Europa gaan aanbieden. Het gaat om een elektrische versie van de crossover MG ZS die onder Europese richtlijnen een bereik heeft van 335 kilometer.

mg zs

De EV maakte in november zijn debuut tijdens de Guangzhou autoshow. Volgens SAIC Motor, de Chinese eigenaar van MG, zal het model in de eerste helft van 2019 in Europa, inclusief het Verenigd Koninkrijk, in de verkoop gaan. Om welke landen het precies gaat is echter nog niet duidelijk. Wel zal de elektrische MG ZS de komende maanden nog uitgebreid getest worden in het VK, België, Luxemburg, Spanje, Duitsland en Frankrijk.  

In de eerste 9 maanden van dit jaar stegen de verkopen van MG met 89 procent naar 180.000 auto’s, vooral dankzij de populariteit van MG’s crossovers en de MG6 in China.