Tesla maakt zich klaar voor Europese introductie Model 3

Het is nog niet officieel bevestigd maar Tesla begint naar verwachting in februari met de Europese verkoop van z’n Model 3. Hiermee neemt de druk op vooral de Duitse luxemerken toe. Volgens een Duitse Tesla-dealer gaat de Model 3 met het ‘long-range battery pack’ in Duitsland 63.000 euro kosten.

model 3

De Model 3 gaat zeer waarschijnlijk kopers trekken die nu nog in een BMW 3-serie of Mercedes C-klasse rijden. Autorijders die wel de prestaties willen van een duurdere middenklasse, maar de overstap willen maken naar elektrisch. 

Op elektrisch gebied gaat de Model 3 concurreren met nieuwkomers als de Jaguar I-Pace en de Audi e-tron. Daarnaast zullen huidige Tesla-rijders mogelijk de overstap maken van de Model S naar de 3 om te profiteren van de nieuwste EV-technologie.

De Model S verkoopt nu beter dan de topsedans van Mercedes, BMW en Audi in hun Europese thuismarkt. In de eerste 10 maanden werden er volgens het Britse onderzoeksbureau JATO Dynamics 13.209 exemplaren van de Model S in Europa verkocht. De nummer 2 was de S-klasse met 12.688 voertuigen gevolgd door de BMW 7-serie met 8.221 verkopen. Van de Audi A8 werden er 4.854 verkocht.

Tesla maakt zich klaar voor Europese introductie Model 3 - Automobielmanagement.nl

Tesla maakt zich klaar voor Europese introductie Model 3

Het is nog niet officieel bevestigd maar Tesla begint naar verwachting in februari met de Europese verkoop van z’n Model 3. Hiermee neemt de druk op vooral de Duitse luxemerken toe. Volgens een Duitse Tesla-dealer gaat de Model 3 met het ‘long-range battery pack’ in Duitsland 63.000 euro kosten.

model 3

De Model 3 gaat zeer waarschijnlijk kopers trekken die nu nog in een BMW 3-serie of Mercedes C-klasse rijden. Autorijders die wel de prestaties willen van een duurdere middenklasse, maar de overstap willen maken naar elektrisch. 

Op elektrisch gebied gaat de Model 3 concurreren met nieuwkomers als de Jaguar I-Pace en de Audi e-tron. Daarnaast zullen huidige Tesla-rijders mogelijk de overstap maken van de Model S naar de 3 om te profiteren van de nieuwste EV-technologie.

De Model S verkoopt nu beter dan de topsedans van Mercedes, BMW en Audi in hun Europese thuismarkt. In de eerste 10 maanden werden er volgens het Britse onderzoeksbureau JATO Dynamics 13.209 exemplaren van de Model S in Europa verkocht. De nummer 2 was de S-klasse met 12.688 voertuigen gevolgd door de BMW 7-serie met 8.221 verkopen. Van de Audi A8 werden er 4.854 verkocht.