De NEXO is door de Europese veiligheidsorganisatie Euro NCAP onderscheiden als ‘Best in Class 2018’. In de categorie ‘Large Off-Road’ scoort de waterstof-elektrisch aangedreven SUV het best van alle in 2018 geteste auto’s.

 

Eerder dit jaar beloonde Euro NCAP de Hyundai NEXO met de maximale score van 5 sterren. Het was voor het eerst dat het onafhankelijke Europese veiligheidsinstituut een auto met een brandstofcel aan een crashtest onderwierp. 

Intensieve onderzoeken en tests tonen volgens Hyundai aan dat de NEXO minimaal net zo veilig is als een auto met een verbrandingsmotor. De waterstoftanks in de SUV zijn bestand tegen de allerzwaarste crashes. En zelfs als er waterstof uit de tank zou ontsnappen, is het risico op brand of een explosie net zo gering als bij fossiele brandstoffen meldt het bedrijf.