Waterstofauto Hyundai NEXO ‘Best in Class’

Waterstof heeft het imago nogal explosief te zijn, en de waterstofauto kampt daarom meteen al met een achterstand. In de praktijk valt die explosiviteit echter nogal mee (waterstof is van zichzelf niet explosief) en Hyundai levert het bewijs door met de NEXO de veiligste auto in zijn klasse af te leveren.

nexo

De NEXO is door de Europese veiligheidsorganisatie Euro NCAP onderscheiden als ‘Best in Class 2018’. In de categorie ‘Large Off-Road’ scoort de waterstof-elektrisch aangedreven SUV het best van alle in 2018 geteste auto’s.

 

Eerder dit jaar beloonde Euro NCAP de Hyundai NEXO met de maximale score van 5 sterren. Het was voor het eerst dat het onafhankelijke Europese veiligheidsinstituut een auto met een brandstofcel aan een crashtest onderwierp. 

Intensieve onderzoeken en tests tonen volgens Hyundai aan dat de NEXO minimaal net zo veilig is als een auto met een verbrandingsmotor. De waterstoftanks in de SUV zijn bestand tegen de allerzwaarste crashes. En zelfs als er waterstof uit de tank zou ontsnappen, is het risico op brand of een explosie net zo gering als bij fossiele brandstoffen meldt het bedrijf.

Waterstofauto Hyundai NEXO ‘Best in Class’ - Automobielmanagement.nl

Waterstofauto Hyundai NEXO ‘Best in Class’

Waterstof heeft het imago nogal explosief te zijn, en de waterstofauto kampt daarom meteen al met een achterstand. In de praktijk valt die explosiviteit echter nogal mee (waterstof is van zichzelf niet explosief) en Hyundai levert het bewijs door met de NEXO de veiligste auto in zijn klasse af te leveren.

nexo

De NEXO is door de Europese veiligheidsorganisatie Euro NCAP onderscheiden als ‘Best in Class 2018’. In de categorie ‘Large Off-Road’ scoort de waterstof-elektrisch aangedreven SUV het best van alle in 2018 geteste auto’s.

 

Eerder dit jaar beloonde Euro NCAP de Hyundai NEXO met de maximale score van 5 sterren. Het was voor het eerst dat het onafhankelijke Europese veiligheidsinstituut een auto met een brandstofcel aan een crashtest onderwierp. 

Intensieve onderzoeken en tests tonen volgens Hyundai aan dat de NEXO minimaal net zo veilig is als een auto met een verbrandingsmotor. De waterstoftanks in de SUV zijn bestand tegen de allerzwaarste crashes. En zelfs als er waterstof uit de tank zou ontsnappen, is het risico op brand of een explosie net zo gering als bij fossiele brandstoffen meldt het bedrijf.