Tesla Model X is EV van het Jaar 2019

Vereniging Zakelijke Rijders (VZR) heeft de Tesla Model X benoemd tot EV van het jaar. Deze auto, de duurste op de EV-markt, scoorde de meeste punten op acht vastgestelde criteria. Op twee en drie eindigen eveneens de prijzige modellen Model S en Jaguar I-Pace.

De interesse voor de elektrische auto is de afgelopen jaren stevig gegroeid. De verkoopcijfers over 2018 laten een verdrievoudiging zien ten opzichte van 2017. Zakelijke rijders geven aan dat het elektrisch rijden goed bevalt en indien mogelijk hebben zij voor hun volgende auto ook interesse in een EV.

Aanleiding voor VZR om een EV-verkiezing op te tuigen. In de jury een afvaardiging van deskundigen namens AutoWeek, Eneco eMobility en VZR. De auto’s worden beoordeeld op de criteria range, laadsnelheid, beschikbaarheid, registraties, trekgewicht, prijs, rijeigenschappen en gebruiksgemak. De laatste twee meer subjectieve criteria zijn door het team van AutoWeek beoordeeld aan de hand van rijtesten. De criteria kennen een weging waarbij bijvoorbeeld laadsnelheid belangrijker is dan het aantal registraties.

Trekgewicht

De Tesla Model X blinkt uit in range, laadsnelheid, maar ook in trekgewicht. Het is de enige auto die met een trekgewicht van 2.250 kg makkelijk een caravan kan trekken. Hiermee is deze EV uitermate geschikt voor de zakelijke rijder die de auto ook privé gebruikt, aldus VZR.

De Tesla wist 281 van de maximaal 360 punten te behalen. Tweede werd de Tesla Model S met 276 punten en derde de Jaguar i-Pace met 240 punten. Daarmee staat het ereschavot vol met de duurste ev’s op de markt verkrijgbaar, ondanks dat deze auto’s laag scoorden op de criteria ‘prijs’. De jury verwacht dat dit de komende tijd gaat veranderen.

Uitslag EV verkiezing

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Tesla Model X is EV van het Jaar 2019 - Automobielmanagement.nl

Tesla Model X is EV van het Jaar 2019

Vereniging Zakelijke Rijders (VZR) heeft de Tesla Model X benoemd tot EV van het jaar. Deze auto, de duurste op de EV-markt, scoorde de meeste punten op acht vastgestelde criteria. Op twee en drie eindigen eveneens de prijzige modellen Model S en Jaguar I-Pace.

De interesse voor de elektrische auto is de afgelopen jaren stevig gegroeid. De verkoopcijfers over 2018 laten een verdrievoudiging zien ten opzichte van 2017. Zakelijke rijders geven aan dat het elektrisch rijden goed bevalt en indien mogelijk hebben zij voor hun volgende auto ook interesse in een EV.

Aanleiding voor VZR om een EV-verkiezing op te tuigen. In de jury een afvaardiging van deskundigen namens AutoWeek, Eneco eMobility en VZR. De auto’s worden beoordeeld op de criteria range, laadsnelheid, beschikbaarheid, registraties, trekgewicht, prijs, rijeigenschappen en gebruiksgemak. De laatste twee meer subjectieve criteria zijn door het team van AutoWeek beoordeeld aan de hand van rijtesten. De criteria kennen een weging waarbij bijvoorbeeld laadsnelheid belangrijker is dan het aantal registraties.

Trekgewicht

De Tesla Model X blinkt uit in range, laadsnelheid, maar ook in trekgewicht. Het is de enige auto die met een trekgewicht van 2.250 kg makkelijk een caravan kan trekken. Hiermee is deze EV uitermate geschikt voor de zakelijke rijder die de auto ook privé gebruikt, aldus VZR.

De Tesla wist 281 van de maximaal 360 punten te behalen. Tweede werd de Tesla Model S met 276 punten en derde de Jaguar i-Pace met 240 punten. Daarmee staat het ereschavot vol met de duurste ev’s op de markt verkrijgbaar, ondanks dat deze auto’s laag scoorden op de criteria ‘prijs’. De jury verwacht dat dit de komende tijd gaat veranderen.

Uitslag EV verkiezing

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding