Deze Pininfarina Battista is de eerste: een bloedstollende elektrische hypercar met 1.900 pk. De Pininfarina Battista wordt daarmee de krachtigste elektrische productie-auto ooit, met dank aan het Kroatische bedrijf Rimac Automobili dat de aandrijflijn ontwikkelde. De Battista heeft vier elektromotoren die ieder onafhankelijk van elkaar een wiel aandrijven. Samen leveren de motoren 1.900 pk aan vermogen en 2.300 Nm trekkracht.

Audi Q4 e-tron Concept gaat in productie

Audi introduceert eind 2020 een volledig elektrische Audi Q4 e-tron. Om het publiek alvast lekker te maken, debuteerde op de Autosalon van Genève een prototype van het model: de Audi Q4 e-tron Concept.

Volkswagen trekt het doek van de ID.Buggy

Volkswagen laat oude tijden herleven met de ID. Buggy conceptcar. De vormgeving doet sterk denken aan de buggy’s op basis van een Kever uit de jaren zestig en zeventig. De ID. Buggy is gebaseerd op het modulaire MEB-platform waardoor de carrosserie eenvoudig verwijderd kan worden. Volkswagen moedigt dan ook kleine bedrijven en start-ups aan om zelf aan de slag te gaan met het platform.

Kia presenteert elektrische Imagine by Kia

Kia presenteerde op de Autosalon van Genève een designstudie van een sedan met een elektrische aandrijflijn. Over het vermogen of de actieradius is niets bekend, maar het model hint met zijn aangepaste ‘tiger nose’-grille en LED-koplampen naar de toekomstige designtaal van het merk. Waar het uiterlijk vrij behoudend is (voor een conceptcar) ging Kia in het interieur helemaal los. Het dashboard telt maar liefst 21 individuele schermen!

BMW presenteert plug-in hybride offensief

BMW werkt hard aan de elektrificatie van zijn modellengamma en presenteert maar liefst vier nieuwe plug-in hybride modellen. De BMW 3-Serie, X3, X5 en de nieuwe 7-Serie zijn voortaan allemaal te krijgen met een geëlektrificeerde aandrijflijn. Daarnaast zijn 530e en de 225xe Active Tourer van een groter accupakket voorzien.

Fiat bestaat 120 jaar, presenteert Centoventi

Ter ere van het 120-jarige bestaan presenteert Fiat de conceptcar Centoventi (honderdtwintig). Het is een elektrische auto, maar niet zomaar een auto. Met de Centoventi tonen de Italianen hun visie op toekomstige mobiliteit.

Jeep Renegade en Compass als plug-in hybride

Jeep maakt zich voor op een geëlektrificeerd offensief. Het merk presenteert nieuwe plug-in hybrideversies van de Renegade en Compass.

Nissan IMQ Concept is voorbode van nieuwe Qashqai

De Nissan IMQ Concept Crossover hint zowel qua stijlkenmerken als aandrijflijn naar de nieuwe generatie Qashqai. De IMQ Concept is een plug-in-hybride met een vermogen van 250 kW en 700 Nm koppel. De zogenoemde e-POWER-technologie kennen we uit de Japanse versie van de Nissan Note en Serena.

Nieuwe BMW X6? Nee, de Skoda Vision iV

Als je even vluchtig kijkt, lijkt het net een BMW X6 met die vloeiende lijnen en agressieve voorzijde. Meer nee, dit is de Skoda Vision iV waarmee het Tsjechische merk vooruitblikt op een nieuw elektrisch model. De productieversie van de Vision iV wordt volgend jaar gepresenteerd.

Opvolger Outlander PHEV wordt klaargestoomd

Mitsubishi heeft een reputatie hoog te houden op het gebied van plug-in hybrides. De Outlander PHEV is de bestverkochte plug-in hybride ter wereld. Zijn opvolger moet dat succes onverstoord voortzetten. Hoe? Dat laat deze Engelberg Tourer conceptauto alvast een beetje doorschemeren.

Al meer dan 15.000 reserveringen voor Honda e Prototype

De Honda e Prototype is nog eens officieel op de markt, maar toch hebben al meer dan 15.000 mensen een exemplaar gereserveerd. De productieversie van de  compacte, volledig elektrische hatchback wordt later dit jaar verwacht.

Fiat Panda Plug-in Hybride komt eind 2019

Eind 2019 verschijnt de plug-in variant van de Fiat Panda op de markt. Het is de eerste keer dat het merk een plug-in hybride model uitbrengt. Daarnaast kijkt het merk zeer serieus naar de mogelijkheden om de Centoventi conceptcar op de markt te brengen. Naar verluidt maken we in 2021 kennis met de productieversie.

Elektrische MINI Cooper S E: dit kunnen we al vertellen

MINI maakt zich klaar voor de marktintroductie van de volledig elektrische MINI Cooper S E. De auto komt eind 2019 op de markt. De eerste details van de elektrische driedeurs hatchback liggen inmiddels op straat.

Bron: ZERauto.nl

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding