Ferrari bouwt eenmalige supercar voor anonieme liefhebber

Ferrari heeft voor een niet met name genoemde liefhebber ofwel Ferrari-maniak voor een onbekende prijs een one-off P80/C gebouwd.

Die super-supercar wordt gepresenteerd als de meest extreme auto die ooit bij Ferrari is geconstrueerd. De P80/C is in feite een 488GT3 racewagen maar dan met een eigen unieke en uiteraard handgebouwde carrosserie en ook technisch op vele punten aangepast en waar mogelijk zelfs verbeterd.

Het vermogen blijft ook in nevelen gehuld maar het is zeker meer dan de 592 pk van de 488GT3 en vermoedelijk minstens evenveel als de 710 pk van de 488 Pista. De eenmalige auto mag niet op de openbare weg rijden en zal, tot verdriet van veel andere Ferrari-fans, vermoedelijk onmiddellijk in de ‘showroom’ van de gelukkige eigenaar verdwijnen.

Ferrari bouwt eenmalige supercar voor anonieme liefhebber - Automobielmanagement.nl

Ferrari bouwt eenmalige supercar voor anonieme liefhebber

Ferrari heeft voor een niet met name genoemde liefhebber ofwel Ferrari-maniak voor een onbekende prijs een one-off P80/C gebouwd.

Die super-supercar wordt gepresenteerd als de meest extreme auto die ooit bij Ferrari is geconstrueerd. De P80/C is in feite een 488GT3 racewagen maar dan met een eigen unieke en uiteraard handgebouwde carrosserie en ook technisch op vele punten aangepast en waar mogelijk zelfs verbeterd.

Het vermogen blijft ook in nevelen gehuld maar het is zeker meer dan de 592 pk van de 488GT3 en vermoedelijk minstens evenveel als de 710 pk van de 488 Pista. De eenmalige auto mag niet op de openbare weg rijden en zal, tot verdriet van veel andere Ferrari-fans, vermoedelijk onmiddellijk in de ‘showroom’ van de gelukkige eigenaar verdwijnen.