De crossover van Kia is eerder dan de bedoeling op internet verschenen. Een foto dook op in een verstuurde nieuwsbrief over de show. En dat blijft natuurlijk niet onopgemerkt. De compacte crossover van Kia heeft sportieve styling met een opvallende grote rode C-stijl. Verder is de letter Z overduidelijk aanwezig in het ontwerp. Zijspiegels heeft het model ook niet. Dat duidt op de aanwezigheid van zijcamera’s.

Realistisch: Infiniti Qs Inspiration Concept

Medio 2020 worden alle Europese activiteiten van Infiniti beëindigd. Dat betekent niet dat Infiniti van de aardbodem verdwijnt. Op de Amerikaanse en Chinese markt is Infiniti een populair merk mét toekomstplannen. Als voorbode op de toekomst presenteert Infiniti nu deze Qs Inspiration Concept.

De Infiniti Qs Inspiration Concept is een voorproefje van de geëlektrificeerde sportsedan, eentje met een plug-in hybride aandrijflijn met vierwielaandrijving. Ook dit studiemodel heeft een PHEV-aandrijflijn waarover Infiniti voorlopig nog geen details vrijgeeft. Wel kan Infiniti melden dat de auto op een nieuw modulair platform staat en een verhoogde instap heeft.

Nieuwe Mitsubishi e-Yi Concept is oude bekende

Mitsubishi heeft de in Genève gepresenteerde plug-in hybride Engelberg Tourer Concept omgedoopt naar Mitsubishi e-Yi Concept. Waarom, zodat het merk ook nieuws heeft op de Auto Shanghai 2019 (16 tot 25 april).

De looks en specificaties van de Mitsubishi e-Yi Concept zijn gelijk aan de Engelberg Tourer Concept. Dat betekent dat het studiemodel een volledig elektrische range heeft van 70 kilometer (WLTP), een gecombineerde actieradius van meer dan 700 kilometer (WLTP) en een 2,4-liter benzinemotor die speciaal voor een PHEV-aandrijflijn is ontwikkeld.

Nog meer Atari-games beschikbaar voor Tesla

Tesla voegt extra Atari-games toe aan het infotainmentsysteem van de Tesla Model S, Model X en de Model 3. In de toekomst worden de games ook beschikbaar in de Model Y. Leuk, als je even stil staat en je moet wachten op iemand.

Tesla spreekt al over TeslAtari. In totaal zijn er zes Atari-games beschikbaar, waarvan 2048 en Super Breakout de nieuwkomers zijn. Andere games zijn bijvoorbeeld Asteroids, Lunar Lander, Missile Command en Centipede. Om de spellen van Atari te openen, druk je op de kleine ‘T’ bovenin het forse scherm van elke Tesla.

Opnieuw accu-upgrade voor T8 Twin Engine-modellen van Volvo

Volvo begon voor de T8 Twin Engine plug-in hybride versie van de XC90 met een 9,2 kWh lithium-ion batterij. Dat werd kort na de introductie al vervangen door een 10,4 kWh batterij. Deze batterij verscheen ook in de V90 T8 Twin Engine en S90 T8 Twin Engine. En nu – voor modeljaar 2020 – geeft Volvo het accupakket van de T8 Twin Engine-versies van de XC90, S90 en V90 opnieuw een upgrade.

Om te beginnen met het grootste model: de XC90 T8 Twin Engine had voorheen een 10,4 kWh lithium-ion accupakket met 40 kilometer elektrisch rijbereik. Dankzij de nieuwe 11,6 kWh batterij haalt de XC90 nu 45 tot 47 kilometer.

Bron: ZERauto