Geometry richt zich daarmee hoofdzakelijk op de snel groeiende markt in China zelf hoewel de auto’s wel in het buitenland besteld kunnen worden. Wel wil Geely speciale aandacht besteden aan Singapore waar Geometry ook voor het eerst is gepresenteerd. Voor de daar getoonde Geometry A heeft Geely ook al meer dan 26.000 bestellingen binnen.

Geely is al eigenaar van Volvo Cars, Lotus, Proton, de London Electric Taxi Company en Lynk & Co. Bovendien heeft het net aangekondigd samen met Daimler de verdere ontwikkeling van Smart op te pakken. Eigenaar Li Shufu is zelf sinds eind vorig jaar grootaandeelhouder in Daimler en heeft daarnaast ook een fors pakket aandelen van vrachtautofabrikant Volvo AB.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding