De ID.3 1st Special Edition, waarvan er maar 30.000 worden gebouwd, is volgens VW speciaal geconfigureerd voor voor-bestellingen. Het model is voorzien van hoogwaardige uitrusting, heeft een bereik van 420 kilometer (WLTP) en moet onder de 40.000 euro gaan kosten. De hele ID.3 serie krijgt te zijner tijd drie batterij-opties met een bereik dat varieert van 300 tot 550 kilometer.

Gratis laden

De goedkoopste versie hoopt VW in Duitsland zelf op de markt te brengen voor minder dan 30.000 euro. Die prijzen zijn dan ook nog vóór aftrek van staatssubsidies op elektrische auto’s. Kopers krijgen van de autofabrikant in het eerste jaar tot maximaal 2.000 kWh gratis laden bij openbare laadstations aangeboden. De productie van de eerste ID.3 moet eind dit jaar beginnen waarna de auto’s vanaf half 2020 afgeleverd kunnen worden. Bestellen kan op
www.volkswagen.com/id-prebooking

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding