Chris Louwerse, verkoopdirecteur van Peugeot Nederland, is ondanks de hoge verwachtingen rond de e-208 alsnog verbaasd. “De interesse voor de e-208 overstijgt onze verwachtingen. Ter illustratie: we organiseerden sneak previews door het land en rekenden op zo’n 600 man”. 

JLR en BMW gaan samenwerken, wat kunnen we verwachten?

Jaguar Land Rover (JLR) en BMW hebben aangekondigd dat ze samen elektrische aandrijflijnen gaan ontwikkelen. Het doel is om de aandrijflijntechnologie naar een hoger plan te tillen. Maar wat kunnen we in de toekomst verwachten van deze samenwerking? Staat er straks een Anglo-Duitse elektrische Range Rover in de showroom?

De twee autofabrikanten gaan samen onderzoek doen naar nieuwe elektrische aandrijflijntechnologieën. Door gezamenlijk onderzoek, ontwikkeling en productieplanning kunnen beide fabrikanten profiteren van lagere productiekosten. De nieuwe generatie elektrische aandrijflijnen worden door een samengesteld team van Jaguar Land Rover- en BMW-experts ontwikkeld.

Seat Mii straks alleen elektrisch

De Seat Mii met benzinemotor gaat uit productie. De stadsauto is straks alleen nog te koop als Mii Electric met volledig elektrische aandrijving.

De Mii Electric is volledig nieuw en arriveert begin 2020 bij de Nederlandse dealers. Het model is voorzien van een 36,8 kWh-batterij waarmee je een afstand van 260 kilometer kunt overbruggen volgens de officiële verbruikstest.

Honda E krijgt futuristische buitenspiegels, en je hoeft er niet eens voor bij te betalen

Niet alleen Audi en Lexus, maar ook Honda voorziet een productiemodel van digitale buitenspiegels. De volledig elektrische Honda e wordt standaard uitgerust met deze innovatieve technologie. Tijdens het Goodwood Festival of Speed is de elektrische hatchback voor het eerst rijdend te zien.

Stukje bij beetje wordt er steeds meer bekend over de nieuwe elektrische hatchback van Honda die begin 2020 in de showroom verschijnt. De e ziet er lekker retro uit, is in vijf kleuren te bestellen, heeft een futuristisch dashboard met verschillende LCD-schermen en kan meer dan 200 kilometer op één acculading rijden. De definitieve productieversie moet nog onthuld worden, maar volgens Honda is de e voor 95% gereed.

Opel: Komst FCEV-technologie is kwestie van jaren

Opel richt zijn pijlen niet alleen op volledig elektrische aandrijving, maar ook op waterstoftechnologie. Volgens Michael Lohscheller, Chief Executive Officer (CEO) van Opel Automobile GmbH, wordt dat de volgende grote stap in mobiliteit.

“Brandstofceltechnologie wordt de volgende grote stap in mobiliteit, daar geloven wij stellig in”, stelt Lohscheller. “In de loop van de komende jaren vindt waterstoftechnologie zijn weg naar modellen van Opel. Een exact jaar kunnen we nog niet noemen. Het is een kwestie van jaren.” Welke Opel als eerste de brandstofceltechnologie krijgt, is nog niet bekend.

Bron: ZERauto