GM denkt over terugkeer Hummer, maar dan elektrisch

Het is tot nu toe niet meer dan een idee maar General Motors lijkt te denken over terugkeer van de Hummer in een elektrische versie. De autofabrikant is aan het bekijken welke modellen en voertuigen in de komende modellenreeks aan EV’s opgenomen kunnen worden en de Hummer is daarbij weer boven tafel gekomen.

GM brengt Hummer terug, maar wel elektrisch

Dat zou aansluiten bij de zeker in de VS sterk groeiende vraag naar ‘rauwe’ SUV’s die ook goed off-road weg kunnen komen. Om het imago van benzine-slurper dat de Hummer altijd heeft gehad te vermijden zou zo’n auto dan elektrisch moeten zijn, denkt men bij GM.

CEO Mary Barra heeft al eerder aangekondigd dat ze voor General Motors een ‘all-electric toekomst’ ziet. GM werkt daarbij langs twee lijnen, een reeks elektrische personenauto’s, crossover SUV’s en andere middelgrote modellen en daarnaast grotere pick-up trucks en 4×4’s zoals bijvoorbeeld de GMC. Bestuursvoorzitter Mark Reuss is voorlopig nog niet overtuigd dat in dat plaatje ook weer plaats is voor een Hummer. ‘’Ik ben gek op de Hummer. Maar ik weet het niet, wij kijken eigenlijk overal naar. Het zou kunnen zijn dat we in eerste instantie niet zo erg kijken naar auto’s voor het zware werk maar liever naar modellen die er wat fraaier uitzien. Er zijn veel aantrekkelijke opties.’’

GM denkt over terugkeer Hummer, maar dan elektrisch - Automobielmanagement.nl

GM denkt over terugkeer Hummer, maar dan elektrisch

Het is tot nu toe niet meer dan een idee maar General Motors lijkt te denken over terugkeer van de Hummer in een elektrische versie. De autofabrikant is aan het bekijken welke modellen en voertuigen in de komende modellenreeks aan EV’s opgenomen kunnen worden en de Hummer is daarbij weer boven tafel gekomen.

GM brengt Hummer terug, maar wel elektrisch

Dat zou aansluiten bij de zeker in de VS sterk groeiende vraag naar ‘rauwe’ SUV’s die ook goed off-road weg kunnen komen. Om het imago van benzine-slurper dat de Hummer altijd heeft gehad te vermijden zou zo’n auto dan elektrisch moeten zijn, denkt men bij GM.

CEO Mary Barra heeft al eerder aangekondigd dat ze voor General Motors een ‘all-electric toekomst’ ziet. GM werkt daarbij langs twee lijnen, een reeks elektrische personenauto’s, crossover SUV’s en andere middelgrote modellen en daarnaast grotere pick-up trucks en 4×4’s zoals bijvoorbeeld de GMC. Bestuursvoorzitter Mark Reuss is voorlopig nog niet overtuigd dat in dat plaatje ook weer plaats is voor een Hummer. ‘’Ik ben gek op de Hummer. Maar ik weet het niet, wij kijken eigenlijk overal naar. Het zou kunnen zijn dat we in eerste instantie niet zo erg kijken naar auto’s voor het zware werk maar liever naar modellen die er wat fraaier uitzien. Er zijn veel aantrekkelijke opties.’’