Zonder de naam al te willen noemen is het duidelijk dat de verkoop via een aantal geselecteerde onafhankelijke garagisten gaat verlopen. “Het hoe en waar maken we volgende week bekend.” In Europa zal de MG ZS EV eerst zijn intrede doen in Noorwegen en Nederland. “Dat zijn de twee landen die op het gebied van elektrisch rijden voorop lopen. Daarna volgen in 2020 al snel meerdere landen waaronder Frankrijk en Spanje.”

MG geeft vijf jaar garantie op de auto. De Chinese autofabrikant claimt het meest geavanceerde driving system van Bosch te voeren. “Dit systeem is de basis voor het gedeeltelijk geautomatiseerde systeem waarmee we zeg maar op niveau twee-en-een-half zitten.”

Producent SAIC die een aantal jaren geleden het merk MG kocht is op basis van de wereldwijde verkopen nummer zeven op de wereldranglijst.