Tesla’s Chinese Model 3 staat er aan te komen

Tesla zal naar verwachting de eerste paar Model 3 auto’s die gebouwd zijn in de nieuwe Chinese Gigafactory 3 volgende week al uitbrengen. De productie moet mogelijk nog voor eind dit jaar opgevoerd worden naar 3.000 per week, aldus vice-president Grace Tao tijdens een conferentie in Shanghai.

Hoewel nog de laatste hand wordt gelegd aan de gigantische fabriek, is op luchtbeelden te zien dat er buiten al een twintigtal auto’s klaar staan uit de proefproductie. Dat Tesla al snel naar zeker 12.000 auto’s per maand wil, komt voor de volgers van dat bedrijf als een verrassing. Het toont eens te meer aan dat de fabrikant grote verwachtingen heeft voor dat model op de Chinese markt.

China grootste markt

“China is veruit de grootste markt in de wereld voor middelgrote premium sedans. De Model 3 is even duur als soortgelijke auto’s op benzine, zelfs voordat je de besparing op brandstof en andere voordelen meetelt. Daarom denken wij dat China de grootste markt voor Model 3 kan worden,” deelde Tesla al mee in het kwartaalbericht. In die afgelopen drie maanden maakte de ‘nieuwe’ Tesla al 82 procent uit van de wereldwijde afzet. In ons land werden er, na het aanvoeren van scheepsladingen auto’s, in het derde kwartaal 7.542 exemplaren van Model 3 afgeleverd, waarvan alleen in september al 5.775. In de afgelopen maand oktober viel dat aantal echter drastisch terug naar 298 exemplaren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Tesla’s Chinese Model 3 staat er aan te komen - Automobielmanagement.nl

Tesla’s Chinese Model 3 staat er aan te komen

Tesla zal naar verwachting de eerste paar Model 3 auto’s die gebouwd zijn in de nieuwe Chinese Gigafactory 3 volgende week al uitbrengen. De productie moet mogelijk nog voor eind dit jaar opgevoerd worden naar 3.000 per week, aldus vice-president Grace Tao tijdens een conferentie in Shanghai.

Hoewel nog de laatste hand wordt gelegd aan de gigantische fabriek, is op luchtbeelden te zien dat er buiten al een twintigtal auto’s klaar staan uit de proefproductie. Dat Tesla al snel naar zeker 12.000 auto’s per maand wil, komt voor de volgers van dat bedrijf als een verrassing. Het toont eens te meer aan dat de fabrikant grote verwachtingen heeft voor dat model op de Chinese markt.

China grootste markt

“China is veruit de grootste markt in de wereld voor middelgrote premium sedans. De Model 3 is even duur als soortgelijke auto’s op benzine, zelfs voordat je de besparing op brandstof en andere voordelen meetelt. Daarom denken wij dat China de grootste markt voor Model 3 kan worden,” deelde Tesla al mee in het kwartaalbericht. In die afgelopen drie maanden maakte de ‘nieuwe’ Tesla al 82 procent uit van de wereldwijde afzet. In ons land werden er, na het aanvoeren van scheepsladingen auto’s, in het derde kwartaal 7.542 exemplaren van Model 3 afgeleverd, waarvan alleen in september al 5.775. In de afgelopen maand oktober viel dat aantal echter drastisch terug naar 298 exemplaren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding