Polestar 2 zit er ook al aan te komen

Terwijl de eerste Polestar 1’s van de band rollen in Chengdu wordt in een fabriek in Luqiao elders in China de laatste hand gelegd aan de serieproductie van de Polestar 2 die volgend jaar aan de eerste klanten geleverd moet worden. Die goedkopere versie van de elektrische auto wordt door Polestar zelf aangeduid als een concurrent voor Tesla Model 3.

Polestar is een gezamenlijke onderneming van Geely en haar Zweedse dochter Volvo die high-performance elektrische auto’s ontwikkelt. Het merk is enige tijd geleden door Volvo op eigen benen gezet maar deelt nog wel een aantal technologische en engineering systemen met dat moederbedrijf. Het merk bracht als eerste twee jaar geleden de exclusieve Polestar 1 op de markt maar beoogt met de Polestar 2 meer de hogere volume markt te betreden.

Serieproductie

Het bedrijf stelt zelf nu te werken aan haar ‘transitie van merkidee naar operationele autofabrikant’. Wat de Polestar 2 betreft betekent dat de tweede prototype fase om de integriteit van het voertuig en de proceskwaliteit in de fabriek te testen. “We naderen de serieproductie van Polestar 2. De eerste auto’s worden in de eerste helft van 2020 aan de klanten geleverd. Wij houden ons aan onze beloften,” aldus CEO Thomas Ingenlath. Wie belangstelling heeft voor een Polestar 1 kan er al één bestellen via de website. Gegadigden voor Polestar 2 kunnen er één reserveren waarvoor een deposito van 1.000 euro overgemaakt dient te worden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Polestar 2 zit er ook al aan te komen - Automobielmanagement.nl

Polestar 2 zit er ook al aan te komen

Terwijl de eerste Polestar 1’s van de band rollen in Chengdu wordt in een fabriek in Luqiao elders in China de laatste hand gelegd aan de serieproductie van de Polestar 2 die volgend jaar aan de eerste klanten geleverd moet worden. Die goedkopere versie van de elektrische auto wordt door Polestar zelf aangeduid als een concurrent voor Tesla Model 3.

Polestar is een gezamenlijke onderneming van Geely en haar Zweedse dochter Volvo die high-performance elektrische auto’s ontwikkelt. Het merk is enige tijd geleden door Volvo op eigen benen gezet maar deelt nog wel een aantal technologische en engineering systemen met dat moederbedrijf. Het merk bracht als eerste twee jaar geleden de exclusieve Polestar 1 op de markt maar beoogt met de Polestar 2 meer de hogere volume markt te betreden.

Serieproductie

Het bedrijf stelt zelf nu te werken aan haar ‘transitie van merkidee naar operationele autofabrikant’. Wat de Polestar 2 betreft betekent dat de tweede prototype fase om de integriteit van het voertuig en de proceskwaliteit in de fabriek te testen. “We naderen de serieproductie van Polestar 2. De eerste auto’s worden in de eerste helft van 2020 aan de klanten geleverd. Wij houden ons aan onze beloften,” aldus CEO Thomas Ingenlath. Wie belangstelling heeft voor een Polestar 1 kan er al één bestellen via de website. Gegadigden voor Polestar 2 kunnen er één reserveren waarvoor een deposito van 1.000 euro overgemaakt dient te worden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding