Eindelijk hybride-modellen bij Subaru

Subaru wist in december 14 procent te plussen ‘in een door EV’s gedomineerde markt’ laat het merk weten. Oorzaak is volgens Subaru Nederland de nieuwe Forester e-BOXER en de komst van de Subaru XV 2.0i e-BOXER, beiden met hybridetechnologie.

Subaru geeft het zelf ook toe: de Nederlandse dealerorganisatie en de Subaru-klanten hebben lang moeten wachten op hybride-modellen. De vorige generatie van de Forester was al na de zomer uitverkocht, de verkoopcijfers zijn voor 2019 mede hierdoor uitgekomen op 526 eenheden.

Moeilijk jaar

Frank ter Braak, verantwoordelijk voor Sales van Subaru in Nederland: “2019 was een moeilijk jaar. De overgang van benzinemotor naar hybridetechniek heeft ons pijn gedaan en dat zie je terug in de verkoopcijfers. Zoals je in diezelfde cijfers ook kunt zien dat de Forester e-BOXER is gearriveerd. In december hebben we daardoor uitstekend verkocht en we verwachten die lijn door te kunnen zetten nu de Subaru XV 2.0i e-BOXER leverbaar wordt deze maand.”

Wachten op EV

Op een volledig elektrische auto blijft het ook nog wel even wachten bij Subaru. De Japanse autofabrikant werkt aan een elektrische crossover die samen met Toyota wordt ontwikkeld en op een gedeeld platform komt te staan. Dat model is nu nog in de conceptfase. Desondanks heeft Subaru wel degelijk de ambitie om volledig elektrisch te gaan, rond 2035 zou elk model in een elektrische variant leverbaar moeten zijn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Eindelijk hybride-modellen bij Subaru - Automobielmanagement.nl

Eindelijk hybride-modellen bij Subaru

Subaru wist in december 14 procent te plussen ‘in een door EV’s gedomineerde markt’ laat het merk weten. Oorzaak is volgens Subaru Nederland de nieuwe Forester e-BOXER en de komst van de Subaru XV 2.0i e-BOXER, beiden met hybridetechnologie.

Subaru geeft het zelf ook toe: de Nederlandse dealerorganisatie en de Subaru-klanten hebben lang moeten wachten op hybride-modellen. De vorige generatie van de Forester was al na de zomer uitverkocht, de verkoopcijfers zijn voor 2019 mede hierdoor uitgekomen op 526 eenheden.

Moeilijk jaar

Frank ter Braak, verantwoordelijk voor Sales van Subaru in Nederland: “2019 was een moeilijk jaar. De overgang van benzinemotor naar hybridetechniek heeft ons pijn gedaan en dat zie je terug in de verkoopcijfers. Zoals je in diezelfde cijfers ook kunt zien dat de Forester e-BOXER is gearriveerd. In december hebben we daardoor uitstekend verkocht en we verwachten die lijn door te kunnen zetten nu de Subaru XV 2.0i e-BOXER leverbaar wordt deze maand.”

Wachten op EV

Op een volledig elektrische auto blijft het ook nog wel even wachten bij Subaru. De Japanse autofabrikant werkt aan een elektrische crossover die samen met Toyota wordt ontwikkeld en op een gedeeld platform komt te staan. Dat model is nu nog in de conceptfase. Desondanks heeft Subaru wel degelijk de ambitie om volledig elektrisch te gaan, rond 2035 zou elk model in een elektrische variant leverbaar moeten zijn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding