Eric Louwman, President Louwman Group: “Byton’s visie is gericht op de ontwikkeling van een ‘smart device on wheels’, wat goed aansluit op de veranderende toekomst van mobiliteit en mobiliteitsdiensten. Daarom kiest Byton bewust voor Louwman Group. Naast onze automotive activiteiten zijn wij ook actief met innovatieve mobiliteitsvormen. Met recente investeringen in de Mobiliteitsfabriek (MIG), Fietsvoordeelshop.nl en WeGo carsharing zijn we die fors aan het versnellen. We kijken enorm uit naar deze kans om vanuit een nieuwe organisatie dit merk in Nederland te introduceren. Onze ervaring met online retailer Auto.nl komt hierbij goed van pas.”

Volledig elektrische SUV

Byton heeft een designcentrum in München, productie- en ontwikkelingsfaciliteiten in Nanjing en een technologisch ontwikkelingscentrum in Silicon Valley. De M-Byte, een volledig elektrische SUV, is het eerste model dat wordt gelanceerd door het merk. Er zijn drie varianten qua aandrijflijn, van 272pk en 408pk en als RWD of 4WD.