Toyota maakt prijzen nieuwe Mirai bekend

De tweede generatie van Toyota’s waterstof elektrische Mirai arriveert in maart 2021 in ons land. De auto is te koop vanaf 65.995 euro, volgens Toyota Nederland 15.000 euro minder dan zijn voorganger. Om kopers over de streep te trekken komt er een speciale waterstoftankservice.

De Mirai is voortaan uitgerust met drie waterstoftanks (voorheen twee). Hierdoor – en door efficiëntieverbeteringen aan de brandstofcel – is de actieradius met circa 30 procent toegenomen naar 650 km WLTP. Tanken doe je bij een waterstofstation, en dat is meteen de grootste belemmering voor de aanschaf van een waterstofauto als de Mirai: het beperkte aantal waterstofstations. Bij Toyota weten ze dat ook, het merk komt daarom met een speciale tankservice. De Mirai wordt thuis of op kantoor opgehaald, afgetankt en weer teruggebracht. De tankservice wordt standaard op de Toyota Mirai Launch Edition en geldt voor berijders in een straal van 50 kilometer van een waterstoftankstation.

Bijtelling

De waterstofauto arriveert in maart 2021 in ons land. De prijzen beginnen bij 65.995 euro. Bij zakelijk gebruik geldt de laagste bijtellingscategorie van 12 procent. Bijkomend voordeel is dat de bijtelling berekend wordt over de volledige aanschafwaarde en niet tot 40.000 euro zoals bij een Battery Electric Vehicle (BEV). Dit betekent dat een nieuwe Mirai in 2021 op een bijtelling zit vanaf slechts 241 euro per maand, aldus Toyota.

Toyota maakt prijzen nieuwe Mirai bekend - Automobielmanagement.nl

Toyota maakt prijzen nieuwe Mirai bekend

De tweede generatie van Toyota’s waterstof elektrische Mirai arriveert in maart 2021 in ons land. De auto is te koop vanaf 65.995 euro, volgens Toyota Nederland 15.000 euro minder dan zijn voorganger. Om kopers over de streep te trekken komt er een speciale waterstoftankservice.

De Mirai is voortaan uitgerust met drie waterstoftanks (voorheen twee). Hierdoor – en door efficiëntieverbeteringen aan de brandstofcel – is de actieradius met circa 30 procent toegenomen naar 650 km WLTP. Tanken doe je bij een waterstofstation, en dat is meteen de grootste belemmering voor de aanschaf van een waterstofauto als de Mirai: het beperkte aantal waterstofstations. Bij Toyota weten ze dat ook, het merk komt daarom met een speciale tankservice. De Mirai wordt thuis of op kantoor opgehaald, afgetankt en weer teruggebracht. De tankservice wordt standaard op de Toyota Mirai Launch Edition en geldt voor berijders in een straal van 50 kilometer van een waterstoftankstation.

Bijtelling

De waterstofauto arriveert in maart 2021 in ons land. De prijzen beginnen bij 65.995 euro. Bij zakelijk gebruik geldt de laagste bijtellingscategorie van 12 procent. Bijkomend voordeel is dat de bijtelling berekend wordt over de volledige aanschafwaarde en niet tot 40.000 euro zoals bij een Battery Electric Vehicle (BEV). Dit betekent dat een nieuwe Mirai in 2021 op een bijtelling zit vanaf slechts 241 euro per maand, aldus Toyota.