GM komt met elektrische bestelwagens voor stadsbezorging

General Motors heeft een nieuw bedrijf opgericht voor elektrisch stadsvervoer. Onder de naam BrightDrop gaat de autofabrikant elektrische bestelwagens en elektrische ‘pallets’ aanbieden. Die pallets, karretjes met opbouw, rijden stapvoets met de bezorger mee in het distributiecentrum of vanuit de bestelauto tot aan de deur van de klant.

De voertuigjes genaamd EP1 komen binnenkort op de markt en krijgen een draagvermogen van rond de 90 kilo. De EV600 bestelwagen die tegen het eind van dit jaar op de weg komt, wordt aangedreven door GM’s eigen Ultium batterijsysteem en krijgt een bereik van 400 kilometer.

FedEx

De wereldwijde pakketdienst FedEx Express wordt de eerste koper/gebruiker van beide vervoermiddelen. FedEx hoopt in eerste instantie 500 van de bestelwagens in te zetten. GM zelf zegt de markt voor dit soort ontwikkelingen alleen al in de VS tegen 2025 te schatten op 850 miljard dollar. Door de sterke groei van e-commerce zal de vraag naar last mile diensten in steden tot 2030 met 78 procent groeien, aldus door GM geciteerde cijfers van het World Economic Forum.

Geïntegreerd

General Motors biedt niet alleen de hardware maar ook de software en diensten om goederen efficiënter te transporteren en af te leveren. Al met al gaat het om een geïntegreerd, cloud based softwareplatform waarmee gebruikers hun voertuigen en ladingen kunnen managen. Dat moet bedrijven de kans bieden hun kosten te verlagen, de productiviteit op te voeren en de veiligheid van de medewerkers én de vracht te verbeteren. Omdat het om elektrisch gaat, dragen de producten ook bij aan de duurzaamheid.

GM komt met elektrische bestelwagens voor stadsbezorging - Automobielmanagement.nl

GM komt met elektrische bestelwagens voor stadsbezorging

General Motors heeft een nieuw bedrijf opgericht voor elektrisch stadsvervoer. Onder de naam BrightDrop gaat de autofabrikant elektrische bestelwagens en elektrische ‘pallets’ aanbieden. Die pallets, karretjes met opbouw, rijden stapvoets met de bezorger mee in het distributiecentrum of vanuit de bestelauto tot aan de deur van de klant.

De voertuigjes genaamd EP1 komen binnenkort op de markt en krijgen een draagvermogen van rond de 90 kilo. De EV600 bestelwagen die tegen het eind van dit jaar op de weg komt, wordt aangedreven door GM’s eigen Ultium batterijsysteem en krijgt een bereik van 400 kilometer.

FedEx

De wereldwijde pakketdienst FedEx Express wordt de eerste koper/gebruiker van beide vervoermiddelen. FedEx hoopt in eerste instantie 500 van de bestelwagens in te zetten. GM zelf zegt de markt voor dit soort ontwikkelingen alleen al in de VS tegen 2025 te schatten op 850 miljard dollar. Door de sterke groei van e-commerce zal de vraag naar last mile diensten in steden tot 2030 met 78 procent groeien, aldus door GM geciteerde cijfers van het World Economic Forum.

Geïntegreerd

General Motors biedt niet alleen de hardware maar ook de software en diensten om goederen efficiënter te transporteren en af te leveren. Al met al gaat het om een geïntegreerd, cloud based softwareplatform waarmee gebruikers hun voertuigen en ladingen kunnen managen. Dat moet bedrijven de kans bieden hun kosten te verlagen, de productiviteit op te voeren en de veiligheid van de medewerkers én de vracht te verbeteren. Omdat het om elektrisch gaat, dragen de producten ook bij aan de duurzaamheid.