‘Lucid Motors gaat in 2022 ook in Europa auto’s verkopen’

De Amerikaanse bouwer van premium elektrische auto’s Lucid Motors komt naar Europa. Het eerste model, de Air, moet eind dit jaar of uiterlijk begin 2022 hier op de weg komen. Na merken als Aiways, Polestar, MG, Hongqi, Byton en Rivian is Lucid de zoveelste nieuwkomer op de Europese automarkt.

De Lucid Air is onthuld in september en komt dit voorjaar al beschikbaar voor klanten in de Verenigde Staten. Daar moet die luxe EV, die gebouwd wordt in een eigen fabriek in Arizona, rond de 169.000 dollar kosten. Wanneer de Air hier wordt gelanceerd, is niet helemaal duidelijk. Lucid Motors deelde een week geleden op een vraag van een geïnteresseerde in Noorwegen via Twitter mee ‘dat de Europese afleveringen eind 2021 zullen beginnen’. Het bedrijf zelf zwakte dat later echter weer af en spreekt nu van de eerste helft van 2022. “Dat eerdere antwoord was niet helemaal correct maar in alle toekomstige communicatie zullen we de juiste datum vermelden.’’

Schatrijk

Lucid Air heeft vorige week ook een deal kunnen sluiten met de schatrijke investeerder Michael Klein. Die wil de jonge autofabrikant fuseren met een beursgenoteerd investeringsvehikel en vervolgens langs die weg naar de beurs brengen. Het fusiebedrijf heeft daarbij een geschatte aanvangswaarde van 15 miljard dollar. Verwacht wordt dat de transactie deze week al kan worden afgerond.

Lees ook:
Weer nieuw automerk in Nederland: Byton
‘Aiways zet niet in op een dealernetwerk, maar op directe service’

‘Lucid Motors gaat in 2022 ook in Europa auto’s verkopen’ - Automobielmanagement.nl

‘Lucid Motors gaat in 2022 ook in Europa auto’s verkopen’

De Amerikaanse bouwer van premium elektrische auto’s Lucid Motors komt naar Europa. Het eerste model, de Air, moet eind dit jaar of uiterlijk begin 2022 hier op de weg komen. Na merken als Aiways, Polestar, MG, Hongqi, Byton en Rivian is Lucid de zoveelste nieuwkomer op de Europese automarkt.

De Lucid Air is onthuld in september en komt dit voorjaar al beschikbaar voor klanten in de Verenigde Staten. Daar moet die luxe EV, die gebouwd wordt in een eigen fabriek in Arizona, rond de 169.000 dollar kosten. Wanneer de Air hier wordt gelanceerd, is niet helemaal duidelijk. Lucid Motors deelde een week geleden op een vraag van een geïnteresseerde in Noorwegen via Twitter mee ‘dat de Europese afleveringen eind 2021 zullen beginnen’. Het bedrijf zelf zwakte dat later echter weer af en spreekt nu van de eerste helft van 2022. “Dat eerdere antwoord was niet helemaal correct maar in alle toekomstige communicatie zullen we de juiste datum vermelden.’’

Schatrijk

Lucid Air heeft vorige week ook een deal kunnen sluiten met de schatrijke investeerder Michael Klein. Die wil de jonge autofabrikant fuseren met een beursgenoteerd investeringsvehikel en vervolgens langs die weg naar de beurs brengen. Het fusiebedrijf heeft daarbij een geschatte aanvangswaarde van 15 miljard dollar. Verwacht wordt dat de transactie deze week al kan worden afgerond.

Lees ook:
Weer nieuw automerk in Nederland: Byton
‘Aiways zet niet in op een dealernetwerk, maar op directe service’