Autojournalisten roepen Toyota Yaris uit tot Auto van het Jaar 2021

De Toyota Yaris is verkozen tot Auto van het Jaar 2021. Dat is op 1 maart bekendgemaakt in Genève bij de jaarlijkse Auto van het Jaar-verkiezing. Hij volgt daarmee de Peugeot 208 op die vorig jaar ‘COTY’ werd.

De jury van de Auto van het Jaar-verkiezing (Car of the Year) bestaat dit jaar uit 59 autojournalisten uit 22 Europese landen. Nederland wordt vertegenwoordigd door Jaco Bijlsma (Autovisie) Peter Hilhorst (De Telegraaf) en Gert Wisse (ANWB). De auto’s die aan de jaarlijkse verkiezing meedoen, worden beoordeeld op onder meer: design, comfort, veiligheid, weggedrag, rijplezier, milieuaspecten en prijs.

Meer rijplezier

De Yaris is met 266 punten de winnaar. Die punten heeft hij volgens onder meer te danken aan het rijplezier dat het nieuwe modulaire voertuigplatform (TNGA, Toyota New Global Architecture) biedt. De jury prijst de Yaris Hybrid bovendien vanwege het soepele rijgedrag, de lage uitstoot en de toegankelijke prijsstelling.

Tweede keer

Het is de tweede keer dat de Toyota Yaris uitgeroepen is tot Auto van het Jaar. De eerste generatie Yaris won de prestigieuze onderscheiding in het jaar 2000. Vijf jaar later sleepte de Toyota Prius de prijs in de wacht. Toyota is het enige Japanse automerk dat de Auto van het Jaar-verkiezing driemaal gewonnen heeft.

Lees ook:
Toyota Corolla blijft bestverkochte auto
Peugeot 208 is ‘Auto van het Jaar 2020’

Autojournalisten roepen Toyota Yaris uit tot Auto van het Jaar 2021 - Automobielmanagement.nl

Autojournalisten roepen Toyota Yaris uit tot Auto van het Jaar 2021

De Toyota Yaris is verkozen tot Auto van het Jaar 2021. Dat is op 1 maart bekendgemaakt in Genève bij de jaarlijkse Auto van het Jaar-verkiezing. Hij volgt daarmee de Peugeot 208 op die vorig jaar ‘COTY’ werd.

De jury van de Auto van het Jaar-verkiezing (Car of the Year) bestaat dit jaar uit 59 autojournalisten uit 22 Europese landen. Nederland wordt vertegenwoordigd door Jaco Bijlsma (Autovisie) Peter Hilhorst (De Telegraaf) en Gert Wisse (ANWB). De auto’s die aan de jaarlijkse verkiezing meedoen, worden beoordeeld op onder meer: design, comfort, veiligheid, weggedrag, rijplezier, milieuaspecten en prijs.

Meer rijplezier

De Yaris is met 266 punten de winnaar. Die punten heeft hij volgens onder meer te danken aan het rijplezier dat het nieuwe modulaire voertuigplatform (TNGA, Toyota New Global Architecture) biedt. De jury prijst de Yaris Hybrid bovendien vanwege het soepele rijgedrag, de lage uitstoot en de toegankelijke prijsstelling.

Tweede keer

Het is de tweede keer dat de Toyota Yaris uitgeroepen is tot Auto van het Jaar. De eerste generatie Yaris won de prestigieuze onderscheiding in het jaar 2000. Vijf jaar later sleepte de Toyota Prius de prijs in de wacht. Toyota is het enige Japanse automerk dat de Auto van het Jaar-verkiezing driemaal gewonnen heeft.

Lees ook:
Toyota Corolla blijft bestverkochte auto
Peugeot 208 is ‘Auto van het Jaar 2020’