MG introduceert nieuwe elektrische SUV en elektrische stationwagon

MG onthult vandaag twee nieuwe elektrische modellen die later dit jaar op de Europese markt verschijnen. De MG Marvel R Electric is een luxe ‘lifestyle-SUV’ voor het C-segment. De nieuwe MG5 Electric is volgens MG ’s werelds eerste 100 procent elektrische stationwagen.

Matt Lei, CEO bij MG Motor Europe: “Toen we het Britse merk MG opnieuw lanceerden onder de vlag van moederbedrijf SAIC Motor deden we een belofte aan Europese bestuurders: elektrische mobiliteit toegankelijk maken voor automobilisten die jong van geest zijn en klaar om een nieuwe elektrische levensstijl te omarmen. Met de nieuwe MG Marvel R Electric en MG5 Electric introduceren we twee modellen die voldoen aan de eisen van de meest kritische Europese automobilisten”, gaat Lei verder. “Denk aan een aansprekende actieradius, snelle laadtijden en scherpe prijzen.”

Marvel R Electric

De Marvel R Electric biedt volgens MG een actieradius van meer dan 400 kilometer (WLTP) en korte laadtijden bij een publiek laadpunt (AC) dankzij de 11 kW on-board 3-fasen lader. Tevens is de batterij bij een snellaadstation (DC) in slechts 30 minuten tot 80 procent op te laden. De climate control met een interne warmtepomp moet voor optimale laadprestaties zorgen bij lage temperaturen. Een andere eigenschap van de Marvel R Electric is het V2L-systeem (Vehicle-to-Load). Met deze technologie kan de lithium-ion batterij energie leveren aan een extern elektrisch systeem, zoals een luchtpomp, elektrische scooter, laptop of zelfs een andere elektrische auto. Deze technologie wordt beschouwd als een belangrijke innovatie voor de transitie naar schone energie en ‘last mile’-oplossingen.

Tri-Motor

De Tri-Motor aandrijftechniek maakt gebruik van een AWD-systeem met drie elektromotoren, waarvan één op de vooras en twee op de achteras. Het totale vermogen bedraagt 212 kW (288 pk) en het maximumkoppel 665 Nm. Daarmee accelereert de SUV in 1,8 seconden van 0-50 km/u en in 4,9 seconden van 0-100 km/u. De topsnelheid bedraagt 200 km/u. De Marvel R Electric komt ook op de markt in een 2WD-configuratie met twee elektromotoren en achterwielaandrijving. De SUV mag 750 kg trekken.

(tekst loopt door onder de foto)

MG5 Electric

De nieuwe MG5 Electric is volgens MG de eerste 100 procent elektrische stationwagon ter wereld. Hiermee richt het bedrijf zich duidelijk op de meer praktisch ingestelde automobilist, die wordt verleid met een bagageruimte van 578 liter die is uit te breiden tot maximaal 1.456 liter met neergeklapte achterbank. Ook de MG5 Electric zou goed zijn voor een actieradius van meer dan 400 kilometer (WLTP). In dit geval levert de elektromotor 135 kW (184 pk) en 280 Nm koppel. De laadtijden van de elektrische stationwagon zijn vergelijkbaar met die van de nieuwe SUV. Wel is het trekgewicht iets lager: 500 kg.
Marktintroductie

De Europese marktintroductie van de MG Marvel R Electric staat gepland in mei. De MG5 Electric gaat vanaf oktober 2021 de weg op. Meer informatie over de modellen wordt bekendgemaakt in de aanloop naar de verkoopstart.

MG introduceert nieuwe elektrische SUV en elektrische stationwagon - Automobielmanagement.nl

MG introduceert nieuwe elektrische SUV en elektrische stationwagon

MG onthult vandaag twee nieuwe elektrische modellen die later dit jaar op de Europese markt verschijnen. De MG Marvel R Electric is een luxe ‘lifestyle-SUV’ voor het C-segment. De nieuwe MG5 Electric is volgens MG ’s werelds eerste 100 procent elektrische stationwagen.

Matt Lei, CEO bij MG Motor Europe: “Toen we het Britse merk MG opnieuw lanceerden onder de vlag van moederbedrijf SAIC Motor deden we een belofte aan Europese bestuurders: elektrische mobiliteit toegankelijk maken voor automobilisten die jong van geest zijn en klaar om een nieuwe elektrische levensstijl te omarmen. Met de nieuwe MG Marvel R Electric en MG5 Electric introduceren we twee modellen die voldoen aan de eisen van de meest kritische Europese automobilisten”, gaat Lei verder. “Denk aan een aansprekende actieradius, snelle laadtijden en scherpe prijzen.”

Marvel R Electric

De Marvel R Electric biedt volgens MG een actieradius van meer dan 400 kilometer (WLTP) en korte laadtijden bij een publiek laadpunt (AC) dankzij de 11 kW on-board 3-fasen lader. Tevens is de batterij bij een snellaadstation (DC) in slechts 30 minuten tot 80 procent op te laden. De climate control met een interne warmtepomp moet voor optimale laadprestaties zorgen bij lage temperaturen. Een andere eigenschap van de Marvel R Electric is het V2L-systeem (Vehicle-to-Load). Met deze technologie kan de lithium-ion batterij energie leveren aan een extern elektrisch systeem, zoals een luchtpomp, elektrische scooter, laptop of zelfs een andere elektrische auto. Deze technologie wordt beschouwd als een belangrijke innovatie voor de transitie naar schone energie en ‘last mile’-oplossingen.

Tri-Motor

De Tri-Motor aandrijftechniek maakt gebruik van een AWD-systeem met drie elektromotoren, waarvan één op de vooras en twee op de achteras. Het totale vermogen bedraagt 212 kW (288 pk) en het maximumkoppel 665 Nm. Daarmee accelereert de SUV in 1,8 seconden van 0-50 km/u en in 4,9 seconden van 0-100 km/u. De topsnelheid bedraagt 200 km/u. De Marvel R Electric komt ook op de markt in een 2WD-configuratie met twee elektromotoren en achterwielaandrijving. De SUV mag 750 kg trekken.

(tekst loopt door onder de foto)

MG5 Electric

De nieuwe MG5 Electric is volgens MG de eerste 100 procent elektrische stationwagon ter wereld. Hiermee richt het bedrijf zich duidelijk op de meer praktisch ingestelde automobilist, die wordt verleid met een bagageruimte van 578 liter die is uit te breiden tot maximaal 1.456 liter met neergeklapte achterbank. Ook de MG5 Electric zou goed zijn voor een actieradius van meer dan 400 kilometer (WLTP). In dit geval levert de elektromotor 135 kW (184 pk) en 280 Nm koppel. De laadtijden van de elektrische stationwagon zijn vergelijkbaar met die van de nieuwe SUV. Wel is het trekgewicht iets lager: 500 kg.
Marktintroductie

De Europese marktintroductie van de MG Marvel R Electric staat gepland in mei. De MG5 Electric gaat vanaf oktober 2021 de weg op. Meer informatie over de modellen wordt bekendgemaakt in de aanloop naar de verkoopstart.