BYD wil dit jaar 1.500 elektrische suv’s verkopen in Noorwegen

De Chinese autofabrikant BYD heeft deze week zijn miljoenste elektrische auto gebouwd. Het model rolde van de band in de fabriek in Shenzhen, waar ook het hoofdkantoor van ‘Build Your Dreams’ is gevestigd. Het merk maakte bovendien bekend dat het dit jaar 1.500 elektrische auto’s in Noorwegen wil verkopen.

De mijlpaal van BYD valt samen met de aankondiging dat de Chinese fabrikant de eerste serie van honderd volledig elektrisch aangedreven BYD Tang’s aan Noorwegen gaat leveren. Vanaf het derde kwartaal van dit jaar zullen deze EV’s hier gaan rondrijden. Voor het einde van het jaar wil BYD 1.500 exemplaren van deze suv slijten in Noorwegen. De batterij van de BYD Tang EV heeft een capaciteit van 86,4 kWh en een actieradius van 505 km (NEDC-norm). De acceleratie van 0 tot 100 km/u duurt slechts 4,6 seconden.

Het Chinese merk, dat ook (elektrische) bussen bouwt, debuteerde in 2004 met de volledig elektrische concept car ET, op de autotentoonstelling van Beijing. In 2008 volgde de onthulling van de eerste, in massa geproduceerde plug-in-hybride ter wereld, de F3DM. In 2020 werd de BYD Han gelanceerd in eigen land, een populaire luxe sedan.

Transformeren auto-industrie

“BYD heeft de verantwoordelijkheid en de missie op zich genomen om als Chinees merk voorop te gaan in de ontwikkeling van auto’s met alternatieve aandrijving,” zegt Wang Chuanfu, voorzitter en president van BYD Co. Ltd. “Van nul naar een miljoen voertuigen is BYD’s antwoord op de oproep aan de industrie om te transformeren. Het is tevens de benchmark in de reis van China naar voertuigen met alternatieve aandrijving.”

BYD wil dit jaar 1.500 elektrische suv’s verkopen in Noorwegen - Automobielmanagement.nl

BYD wil dit jaar 1.500 elektrische suv’s verkopen in Noorwegen

De Chinese autofabrikant BYD heeft deze week zijn miljoenste elektrische auto gebouwd. Het model rolde van de band in de fabriek in Shenzhen, waar ook het hoofdkantoor van ‘Build Your Dreams’ is gevestigd. Het merk maakte bovendien bekend dat het dit jaar 1.500 elektrische auto’s in Noorwegen wil verkopen.

De mijlpaal van BYD valt samen met de aankondiging dat de Chinese fabrikant de eerste serie van honderd volledig elektrisch aangedreven BYD Tang’s aan Noorwegen gaat leveren. Vanaf het derde kwartaal van dit jaar zullen deze EV’s hier gaan rondrijden. Voor het einde van het jaar wil BYD 1.500 exemplaren van deze suv slijten in Noorwegen. De batterij van de BYD Tang EV heeft een capaciteit van 86,4 kWh en een actieradius van 505 km (NEDC-norm). De acceleratie van 0 tot 100 km/u duurt slechts 4,6 seconden.

Het Chinese merk, dat ook (elektrische) bussen bouwt, debuteerde in 2004 met de volledig elektrische concept car ET, op de autotentoonstelling van Beijing. In 2008 volgde de onthulling van de eerste, in massa geproduceerde plug-in-hybride ter wereld, de F3DM. In 2020 werd de BYD Han gelanceerd in eigen land, een populaire luxe sedan.

Transformeren auto-industrie

“BYD heeft de verantwoordelijkheid en de missie op zich genomen om als Chinees merk voorop te gaan in de ontwikkeling van auto’s met alternatieve aandrijving,” zegt Wang Chuanfu, voorzitter en president van BYD Co. Ltd. “Van nul naar een miljoen voertuigen is BYD’s antwoord op de oproep aan de industrie om te transformeren. Het is tevens de benchmark in de reis van China naar voertuigen met alternatieve aandrijving.”