Mercedes komt met concept Maybach EQS

Mercedes-Maybach breidt het productportfolio uit met een volledig elektrische SUV. De auto staat op het modulaire EVA-platform, dat ook de basis vormt voor de ‘gewone’ Mercedes EQS. Met de Concept EQS geeft Mercedes-Maybach ‘een concrete kijk op het eerste volledig elektrische seriemodel van het luxemerk’.

De auto, die bijna in productie kan gaan, bevat typische Maybach-elementen, zoals de uitgebreide tweekleurenlak. In het interieur wordt het achtercompartiment ‘een comfortabele plek om te werken of te ontspannen dankzij de executive-stoelen en het chauffeurspakket’. Daarbij komen nog details zoals de nieuwe portierpanelen, waarvan de armleuningen zijn vormgegeven als sideboards. Er zijn ook sierdelen in witte pianolak en materialen in diepzeeblauw, die aan boord ‘een feelgood-sfeer creëren als op een elegant yacht’, aldus Maybach.

600 kilometer

De Concept Mercedes-Maybach EQS is gebaseerd op de modulaire architectuur voor de elektrische modellen van Mercedes-Benz. Op deze basis zal ook een ander volledig elektrisch model verschijnen, de EQS SUV, die in 2022 in serieproductie gaat, nog voor de Maybach. Volgens WLTP is er een actieradius van ongeveer 600 kilometer gepland voor de Mercedes EQS SUV-architectuur.

Lees ook:
‘De Mercedes EQS creëert zijn eigen ecosysteem’

Mercedes komt met concept Maybach EQS - Automobielmanagement.nl

Mercedes komt met concept Maybach EQS

Mercedes-Maybach breidt het productportfolio uit met een volledig elektrische SUV. De auto staat op het modulaire EVA-platform, dat ook de basis vormt voor de ‘gewone’ Mercedes EQS. Met de Concept EQS geeft Mercedes-Maybach ‘een concrete kijk op het eerste volledig elektrische seriemodel van het luxemerk’.

De auto, die bijna in productie kan gaan, bevat typische Maybach-elementen, zoals de uitgebreide tweekleurenlak. In het interieur wordt het achtercompartiment ‘een comfortabele plek om te werken of te ontspannen dankzij de executive-stoelen en het chauffeurspakket’. Daarbij komen nog details zoals de nieuwe portierpanelen, waarvan de armleuningen zijn vormgegeven als sideboards. Er zijn ook sierdelen in witte pianolak en materialen in diepzeeblauw, die aan boord ‘een feelgood-sfeer creëren als op een elegant yacht’, aldus Maybach.

600 kilometer

De Concept Mercedes-Maybach EQS is gebaseerd op de modulaire architectuur voor de elektrische modellen van Mercedes-Benz. Op deze basis zal ook een ander volledig elektrisch model verschijnen, de EQS SUV, die in 2022 in serieproductie gaat, nog voor de Maybach. Volgens WLTP is er een actieradius van ongeveer 600 kilometer gepland voor de Mercedes EQS SUV-architectuur.

Lees ook:
‘De Mercedes EQS creëert zijn eigen ecosysteem’