Al 1.000 bestellingen voor Franse waterstofauto Hopium

De Franse startup Hopium zegt al 1.000 bestellingen binnen te hebben voor haar waterstof auto Machina. De intekenaars hebben 430 euro aan deposito overgemaakt. De luxe auto krijgt een bereik van 1.000 kilometer maar moet wel minstens 120.000 euro gaan kosten.

Hopium heeft haar eerste model drie maanden geleden gepresenteerd in Parijs. Het in 2019 opgerichte bedrijf werkt nu aan een mogelijke serieproductie. De huidige planning is de eerste auto’s in 2025 op de weg te hebben. Mocht dat tijdig rondkomen, dan hoopt het Franse bedrijf in dat jaar zeker 120 miljoen euro per jaar aan omzet te kunnen draaien. Vijf jaar later zou dat dan minstens één miljard euro moeten zijn.

Betrokkenheid

“Door als eerste onze auto te reserveren, hebben de toekomstige gebruikers van de Hopium Machina hun betrokkenheid bij ons project en hun steun voor waterstoftechnologie als aandrijfbron voor de toekomst getoond. We hopen de nieuwe leden van onze gemeenschap nog nooit vertoonde ervaringen te bieden,’’ denkt oprichter en CEO Olivier Lombard, ook de jongste winnaar overigens van de 24-uur van Le Mans.

Lees ook:
Century Autogroep en Holthausen gaan tankstation voor waterstof bouwen

Al 1.000 bestellingen voor Franse waterstofauto Hopium - Automobielmanagement.nl

Al 1.000 bestellingen voor Franse waterstofauto Hopium

De Franse startup Hopium zegt al 1.000 bestellingen binnen te hebben voor haar waterstof auto Machina. De intekenaars hebben 430 euro aan deposito overgemaakt. De luxe auto krijgt een bereik van 1.000 kilometer maar moet wel minstens 120.000 euro gaan kosten.

Hopium heeft haar eerste model drie maanden geleden gepresenteerd in Parijs. Het in 2019 opgerichte bedrijf werkt nu aan een mogelijke serieproductie. De huidige planning is de eerste auto’s in 2025 op de weg te hebben. Mocht dat tijdig rondkomen, dan hoopt het Franse bedrijf in dat jaar zeker 120 miljoen euro per jaar aan omzet te kunnen draaien. Vijf jaar later zou dat dan minstens één miljard euro moeten zijn.

Betrokkenheid

“Door als eerste onze auto te reserveren, hebben de toekomstige gebruikers van de Hopium Machina hun betrokkenheid bij ons project en hun steun voor waterstoftechnologie als aandrijfbron voor de toekomst getoond. We hopen de nieuwe leden van onze gemeenschap nog nooit vertoonde ervaringen te bieden,’’ denkt oprichter en CEO Olivier Lombard, ook de jongste winnaar overigens van de 24-uur van Le Mans.

Lees ook:
Century Autogroep en Holthausen gaan tankstation voor waterstof bouwen