Renault introduceert nieuwe Kangoo E-Tech electric

De nieuwe Renault Kangoo E-Tech electric heeft een actieradius tot 300 kilometer. Laadvermogen, laadvolume en trekgewicht zijn gelijk aan die van de Kangoo met een verbrandingsmotor. De nieuwe elektrische Kangoo wordt gebouwd in het Franse Maubeuge en is te koop vanaf de lente van 2022, laat het bedrijf weten.

De nieuwe elektrische Kangoo biedt een actieradius tot 300 kilometer. Voor de aandrijving zorgt een elektromotor met 90 kW vermogen en 245 Nm koppel. De batterij kan op drie manieren worden opgeladen. Een 11 kW 3-fasen Caméléon-lader is standaard en geschikt voor (huishoudelijke) laadpunten met wisselstroom (AC). Bij een 11 kW AC-laadpunt duurt het circa 3 uur en 50 minuten om de batterij van 15 tot 100 procent op te laden. Een 22 kW Caméléon-lader is optioneel leverbaar, waarmee de batterij bij een 22 kW AC-laadpunt twee keer zo snel kan worden opgeladen. Ook optioneel is de mogelijkheid om te snelladen met gelijkstroom (DC) met een maximumvermogen van 80 kW. In dat geval kan in slechts 30 minuten tot 170 kilometer aan rijbereik worden bijgeladen, aldus de fabrikant.

Warmtepomp

Om onder alle omstandigheden dezelfde actieradius te garanderen, is de auto standaard uitgerust met een warmtepomp. In combinatie met de 22 kW-lader wordt warmte uit de lucht rond het voertuig gehaald om het passagierscompartiment te verwarmen, zonder tussenkomst van een elektrische weerstand die energie verbruikt. De warmtepomp presteert optimaal bij een omgevingstemperatuur tussen -15°C en +15°C, een veelvoorkomend bereik voor de koude seizoenen in de meeste Europese landen.

Laadvolume

Het laadvolume en laadvermogen van de elektrische Kangoo zijn gelijk aan die van de Kangoo met een verbrandingsmotor. De bestelwagen biedt dus een laadvolume tot 3,9 m3 (4,9 m3 in de toekomstige verlengde versie), een laadvermogen van 600 kg (800 kg in verlengde versie) en tot 1.500 kg geremd trekvermogen.

De nieuwe Renault Kangoo E-Tech electric komt in het voorjaar van 2022 op de Europese markt. De prijzen volgen in de aanloop naar de marktintroductie.

Lees ook:
Renault presenteert nieuwe volledig elektrische Megane op IAA

De overstap naar elektrische bestelauto’s en de kansen en uitdagingen die dit met zich meebrengt, staat centraal tijdens de Bestelauto Expo op woensdag 24 november in Expo Haarlemmermeer. Ga voor meer informatie over het programma en voor aanmelding naar de website van het event.  

Renault introduceert nieuwe Kangoo E-Tech electric - Automobielmanagement.nl

Renault introduceert nieuwe Kangoo E-Tech electric

De nieuwe Renault Kangoo E-Tech electric heeft een actieradius tot 300 kilometer. Laadvermogen, laadvolume en trekgewicht zijn gelijk aan die van de Kangoo met een verbrandingsmotor. De nieuwe elektrische Kangoo wordt gebouwd in het Franse Maubeuge en is te koop vanaf de lente van 2022, laat het bedrijf weten.

De nieuwe elektrische Kangoo biedt een actieradius tot 300 kilometer. Voor de aandrijving zorgt een elektromotor met 90 kW vermogen en 245 Nm koppel. De batterij kan op drie manieren worden opgeladen. Een 11 kW 3-fasen Caméléon-lader is standaard en geschikt voor (huishoudelijke) laadpunten met wisselstroom (AC). Bij een 11 kW AC-laadpunt duurt het circa 3 uur en 50 minuten om de batterij van 15 tot 100 procent op te laden. Een 22 kW Caméléon-lader is optioneel leverbaar, waarmee de batterij bij een 22 kW AC-laadpunt twee keer zo snel kan worden opgeladen. Ook optioneel is de mogelijkheid om te snelladen met gelijkstroom (DC) met een maximumvermogen van 80 kW. In dat geval kan in slechts 30 minuten tot 170 kilometer aan rijbereik worden bijgeladen, aldus de fabrikant.

Warmtepomp

Om onder alle omstandigheden dezelfde actieradius te garanderen, is de auto standaard uitgerust met een warmtepomp. In combinatie met de 22 kW-lader wordt warmte uit de lucht rond het voertuig gehaald om het passagierscompartiment te verwarmen, zonder tussenkomst van een elektrische weerstand die energie verbruikt. De warmtepomp presteert optimaal bij een omgevingstemperatuur tussen -15°C en +15°C, een veelvoorkomend bereik voor de koude seizoenen in de meeste Europese landen.

Laadvolume

Het laadvolume en laadvermogen van de elektrische Kangoo zijn gelijk aan die van de Kangoo met een verbrandingsmotor. De bestelwagen biedt dus een laadvolume tot 3,9 m3 (4,9 m3 in de toekomstige verlengde versie), een laadvermogen van 600 kg (800 kg in verlengde versie) en tot 1.500 kg geremd trekvermogen.

De nieuwe Renault Kangoo E-Tech electric komt in het voorjaar van 2022 op de Europese markt. De prijzen volgen in de aanloop naar de marktintroductie.

Lees ook:
Renault presenteert nieuwe volledig elektrische Megane op IAA

De overstap naar elektrische bestelauto’s en de kansen en uitdagingen die dit met zich meebrengt, staat centraal tijdens de Bestelauto Expo op woensdag 24 november in Expo Haarlemmermeer. Ga voor meer informatie over het programma en voor aanmelding naar de website van het event.