Nieuwe Kia Niro vanaf medio 2022 leverbaar

Kia heeft tijdens de Seoul Mobility Show 2021 de compleet nieuwe Niro onthuld. Met deze nieuwe auto wil Kia naar eigen zeggen duurzame mobiliteit voor iedereen bereikbaar maken met ecovriendelijke materialen en elektrische aandrijflijnen.

De nieuwe Niro is vanuit de basis compleet nieuw ontwikkeld. De invloed van de Habaniro concept car uit 2019 komt volgens Kia duidelijk terug in het exterieurdesign van de Niro met zijn cross-over looks, de two-tone carrosserie en de boomerang-vormige achterlichten. De ‘tiger face’ is voor de Niro nieuw getekend en loopt nu van de motorkap helemaal door tot aan de bumper daaronder.

Greenzone

Kia introduceert met de nieuwe Niro ook de ‘Greenzone Drive Mode’, die de PHEV automatisch in een EV-modus schakelt. In milieuzones – zoals woonwijken of nabij scholen of ziekenhuizen – rijdt de auto automatisch op elektrisch vermogen op basis van navigatie-aanwijzingen en historische rijgegevens. Ook herkent het systeem de favoriete locaties van een bestuurder, zoals thuis en kantoor, in het navigatiesysteem als een groene zone.

Gerecycled

De nieuwe Niro heeft in het interieur veel gerecyclede materialen. De hemelbekleding is gemaakt van gerecycled behang, de stoelen zijn vervaardigd van Bio PU met tencel, een stof gemaakt van eucalyptusbladeren en er is verf op waterbasis gebruikt op de deurpanelen om de impact op het milieu te minimaliseren en afval te verminderen.

De Europese versie wordt vanaf midden volgend jaar leverbaar met HEV-, PHEV- en EV-aandrijving.

Lees ook:
Kia Niro verkozen tot Zakenauto van het Jaar 2022

Nieuwe Kia Niro vanaf medio 2022 leverbaar - Automobielmanagement.nl

Nieuwe Kia Niro vanaf medio 2022 leverbaar

Kia heeft tijdens de Seoul Mobility Show 2021 de compleet nieuwe Niro onthuld. Met deze nieuwe auto wil Kia naar eigen zeggen duurzame mobiliteit voor iedereen bereikbaar maken met ecovriendelijke materialen en elektrische aandrijflijnen.

De nieuwe Niro is vanuit de basis compleet nieuw ontwikkeld. De invloed van de Habaniro concept car uit 2019 komt volgens Kia duidelijk terug in het exterieurdesign van de Niro met zijn cross-over looks, de two-tone carrosserie en de boomerang-vormige achterlichten. De ‘tiger face’ is voor de Niro nieuw getekend en loopt nu van de motorkap helemaal door tot aan de bumper daaronder.

Greenzone

Kia introduceert met de nieuwe Niro ook de ‘Greenzone Drive Mode’, die de PHEV automatisch in een EV-modus schakelt. In milieuzones – zoals woonwijken of nabij scholen of ziekenhuizen – rijdt de auto automatisch op elektrisch vermogen op basis van navigatie-aanwijzingen en historische rijgegevens. Ook herkent het systeem de favoriete locaties van een bestuurder, zoals thuis en kantoor, in het navigatiesysteem als een groene zone.

Gerecycled

De nieuwe Niro heeft in het interieur veel gerecyclede materialen. De hemelbekleding is gemaakt van gerecycled behang, de stoelen zijn vervaardigd van Bio PU met tencel, een stof gemaakt van eucalyptusbladeren en er is verf op waterbasis gebruikt op de deurpanelen om de impact op het milieu te minimaliseren en afval te verminderen.

De Europese versie wordt vanaf midden volgend jaar leverbaar met HEV-, PHEV- en EV-aandrijving.

Lees ook:
Kia Niro verkozen tot Zakenauto van het Jaar 2022