Sony showt twee elektrische auto’s

Sony ziet uitstekende kansen op de snel groeiende markt voor elektrische auto’s en heeft tijdens de techbeurs CES in Las Vegas ook meteen maar twee modellen laten zien. Dat is overigens niet de eerste keer; ook bij twee andere afleveringen van die beurs kwam Sony met EV’s op de proppen die tot nu toe echter niet in productie zijn genomen.

De Sony Groep gaat dit voorjaar een aparte bedrijfseenheid oprichten, Sony Mobility, die de marktmogelijkheden verder gaan exploiteren en de plannen vervolgens zou moeten uitvoeren, heeft topman Kenichiro Yoshida aangekondigd. Wanneer de eerste Sony auto op de weg moet komen, is nog niet duidelijk. De auto’s bouwen zou het Japanse bedrijf over willen laten aan ‘contractors’ waarbij met name het Oostenrijkse Magna wordt genoemd.

Apple

Sony schaart zich met de plannen in een rij techbedrijven die naar de EV-markt lonken. Apple is al jaren bezig met een eigen autonoom rijdende elektrische auto maar is daarmee tot nu toe nog niet veel verder gekomen. Andere namen zijn de Taiwanese fabrikant van bijvoorbeeld mobieltjes Foxcomm en de Britse stofzuigerfabrikant Dyson die haar plannen echter voorlopig weer heeft afgeblazen.

Lees ook:
iPhone-fabrikant Foxconn presenteert twee elektrische auto’s

Sony showt twee elektrische auto’s - Automobielmanagement.nl

Sony showt twee elektrische auto’s

Sony ziet uitstekende kansen op de snel groeiende markt voor elektrische auto’s en heeft tijdens de techbeurs CES in Las Vegas ook meteen maar twee modellen laten zien. Dat is overigens niet de eerste keer; ook bij twee andere afleveringen van die beurs kwam Sony met EV’s op de proppen die tot nu toe echter niet in productie zijn genomen.

De Sony Groep gaat dit voorjaar een aparte bedrijfseenheid oprichten, Sony Mobility, die de marktmogelijkheden verder gaan exploiteren en de plannen vervolgens zou moeten uitvoeren, heeft topman Kenichiro Yoshida aangekondigd. Wanneer de eerste Sony auto op de weg moet komen, is nog niet duidelijk. De auto’s bouwen zou het Japanse bedrijf over willen laten aan ‘contractors’ waarbij met name het Oostenrijkse Magna wordt genoemd.

Apple

Sony schaart zich met de plannen in een rij techbedrijven die naar de EV-markt lonken. Apple is al jaren bezig met een eigen autonoom rijdende elektrische auto maar is daarmee tot nu toe nog niet veel verder gekomen. Andere namen zijn de Taiwanese fabrikant van bijvoorbeeld mobieltjes Foxcomm en de Britse stofzuigerfabrikant Dyson die haar plannen echter voorlopig weer heeft afgeblazen.

Lees ook:
iPhone-fabrikant Foxconn presenteert twee elektrische auto’s