Vinfast maakt prijzen voor Nederland bekend

Het Vietnamese autobedrijf Vinfast heeft tijdens de CES in Las Vegas de prijzen voor haar eerste modellen in Nederland bekendgemaakt. Bovendien deelde Vinfast mee dat het zoekt naar een locatie voor een eigen fabriek voor elektrische auto’s in Duitsland. Het bedrijf zal verder eind dit jaar al stoppen met de productie van auto’s met een verbrandingsmotor.

De VF 8 komt op de markt vanaf 44.650 euro, de VF 9 is leverbaar vanaf 59.650 euro. De prijzen zijn inclusief een batterij-abonnement optie. Bovendien dekt VinFast alle kosten voor batterijonderhoud en vervangt het de gebruikte batterijen van de eigenaar gratis wanneer de laad- en ontlaadcapaciteit onder de 70 procent daalt. In Europa kunnen klanten een reservering plaatsen voor 150 euro die desgewenst volledig terugbetaald wordt.

Duitsland

VinFast gaat verder met het economische promotiebureau Germany Trade and Invest (GTAI) zoeken naar een locatie in Duitsland om een EV-fabriek voor auto’s en bussen op te zetten. “Het tijdperk van auto’s verschepen over de hele wereld is voorbij, helemaal sinds COVID-19. Om klanten te winnen moet je als automerk zorgen voor een fabriek dichtbij de betreffende markt. VinFast gaat elektrische voertuigen aanbieden van topklasse en biedt een unieke klantbeleving voor een schappelijke prijs. We vertrouwen erop dat we een plek op de Europese markt zullen veroveren, want dat de transitie naar elektrisch aangedreven auto’s in Europa in volle gang is, staat als een paal boven water,” aldus Le Thi Thu Thuy, VinFast Global CEO.

Veranderen

CEO Robert Hermann van GTAI vult aan: “Wij feliciteren VinFast met het besluit naar de grootste economie van Europa te komen en zich te vestigen in het automotive-hart van het continent. Mobiliteit is aan het veranderen in Duitsland en de verwachting is dat die verandering nog sneller zal gaan onder de nieuwe regering. We zijn verheugd dat we VinFast mogen assisteren bij het vinden van een geschikte locatie en het optuigen van hun business in Duitsland.” VinFast heeft tevens de opening van een fabriek voor elektrische voertuigen in de Verenigde Staten gepland in de tweede helft van 2024.

Lees ook:
‘Sleutelrol Nederland bij lancering VinFast’

Vinfast maakt prijzen voor Nederland bekend - Automobielmanagement.nl

Vinfast maakt prijzen voor Nederland bekend

Het Vietnamese autobedrijf Vinfast heeft tijdens de CES in Las Vegas de prijzen voor haar eerste modellen in Nederland bekendgemaakt. Bovendien deelde Vinfast mee dat het zoekt naar een locatie voor een eigen fabriek voor elektrische auto’s in Duitsland. Het bedrijf zal verder eind dit jaar al stoppen met de productie van auto’s met een verbrandingsmotor.

De VF 8 komt op de markt vanaf 44.650 euro, de VF 9 is leverbaar vanaf 59.650 euro. De prijzen zijn inclusief een batterij-abonnement optie. Bovendien dekt VinFast alle kosten voor batterijonderhoud en vervangt het de gebruikte batterijen van de eigenaar gratis wanneer de laad- en ontlaadcapaciteit onder de 70 procent daalt. In Europa kunnen klanten een reservering plaatsen voor 150 euro die desgewenst volledig terugbetaald wordt.

Duitsland

VinFast gaat verder met het economische promotiebureau Germany Trade and Invest (GTAI) zoeken naar een locatie in Duitsland om een EV-fabriek voor auto’s en bussen op te zetten. “Het tijdperk van auto’s verschepen over de hele wereld is voorbij, helemaal sinds COVID-19. Om klanten te winnen moet je als automerk zorgen voor een fabriek dichtbij de betreffende markt. VinFast gaat elektrische voertuigen aanbieden van topklasse en biedt een unieke klantbeleving voor een schappelijke prijs. We vertrouwen erop dat we een plek op de Europese markt zullen veroveren, want dat de transitie naar elektrisch aangedreven auto’s in Europa in volle gang is, staat als een paal boven water,” aldus Le Thi Thu Thuy, VinFast Global CEO.

Veranderen

CEO Robert Hermann van GTAI vult aan: “Wij feliciteren VinFast met het besluit naar de grootste economie van Europa te komen en zich te vestigen in het automotive-hart van het continent. Mobiliteit is aan het veranderen in Duitsland en de verwachting is dat die verandering nog sneller zal gaan onder de nieuwe regering. We zijn verheugd dat we VinFast mogen assisteren bij het vinden van een geschikte locatie en het optuigen van hun business in Duitsland.” VinFast heeft tevens de opening van een fabriek voor elektrische voertuigen in de Verenigde Staten gepland in de tweede helft van 2024.

Lees ook:
‘Sleutelrol Nederland bij lancering VinFast’