Nieuwe Kia Niro vanaf medio 2022 leverbaar

De nieuwe Kia Niro komt naar verwachting vanaf medio 2022 naar Nederland. De basis van de Niro wordt gevormd door een drietal aandrijflijnen, bestaande uit een hybride, plug-in hybride en een volledig elektrische versie.

De Niro is gegroeid ten opzichte van zijn voorganger naar een lengte van 4.420 mm, een breedte van 1.825 mm, een hoogte van 1.545 mm. De kofferbak van de HEV heeft een inhoud van 451 liter, 15 liter meer dan bij zijn voorganger.

(plug-in) hybride en EV

Er is keuze uit drie, voorwielaangedreven aandrijflijnen: hybride (HEV), plug-in hybride (PHEV) en volledig elektrisch (EV). De HEV is uitgerust met de Smartstream 1.6-liter GDi-benzinemotor en een elektromotor van 32 kW, samen goed voor 141 pk. De motor is gekoppeld aan de tweede generatie 6-traps automaat met dubbele koppeling (6DCT).

ADAS

De auto is verder voorzien van talloze connectiviteitsfuncties en zo’n 16 rijhulpsystemen waaronder Forward Collision-Avoidance Assist (FCA) en Junction Turning en Junction Crossing. Details over de Niro PHEV en EV worden later bekendgemaakt.

Lees ook:
Kia Niro verkozen tot Zakenauto van het Jaar 2022

Nieuwe Kia Niro vanaf medio 2022 leverbaar - Automobielmanagement.nl

Nieuwe Kia Niro vanaf medio 2022 leverbaar

De nieuwe Kia Niro komt naar verwachting vanaf medio 2022 naar Nederland. De basis van de Niro wordt gevormd door een drietal aandrijflijnen, bestaande uit een hybride, plug-in hybride en een volledig elektrische versie.

De Niro is gegroeid ten opzichte van zijn voorganger naar een lengte van 4.420 mm, een breedte van 1.825 mm, een hoogte van 1.545 mm. De kofferbak van de HEV heeft een inhoud van 451 liter, 15 liter meer dan bij zijn voorganger.

(plug-in) hybride en EV

Er is keuze uit drie, voorwielaangedreven aandrijflijnen: hybride (HEV), plug-in hybride (PHEV) en volledig elektrisch (EV). De HEV is uitgerust met de Smartstream 1.6-liter GDi-benzinemotor en een elektromotor van 32 kW, samen goed voor 141 pk. De motor is gekoppeld aan de tweede generatie 6-traps automaat met dubbele koppeling (6DCT).

ADAS

De auto is verder voorzien van talloze connectiviteitsfuncties en zo’n 16 rijhulpsystemen waaronder Forward Collision-Avoidance Assist (FCA) en Junction Turning en Junction Crossing. Details over de Niro PHEV en EV worden later bekendgemaakt.

Lees ook:
Kia Niro verkozen tot Zakenauto van het Jaar 2022