Nieuwe Renault Austral dit jaar leverbaar

Dit najaar is de nieuwe Renault Austral leverbaar. Met de SUV wil Renault zijn wereldwijde positie in het C-segment versterken. Renault startte al een offensief in dit segment met de Arkana en nieuwe Megane E-Tech electric, dat nu een vervolg krijgt met de Austral.

Met de Austral biedt Renault vooral veel hightech, met name in het interieur met als belangrijkste feature het ‘OpenR-scherm’. De twee 12-inch beeldschermen en de 9,3-inch head-up display hebben volgens Renault samen een oppervlakte van bijna een vierkante meter. De schermen geven het instrumentenpaneel weer evenals de navigatie- en multimediasystemen met Google-apps en -diensten. De Austral is verder voorzien van 32 rijassistentiesystemen (ADAS) en vierwielbesturing.

CMF-CD-platform

De Austral is als eerste model van Renault gebaseerd op de derde generatie van het gezamenlijke CMF-CD-platform. Voor de aandrijving zorgt het hybride E-Tech-systeem of de 48V ‘Mild Hybrid’ benzinemotoren. Vanaf medio 2022 neemt Renault bestellingen voor de Austral aan en de levering begint in het najaar.

Lees ook:
Renault maakt bijna miljard euro winst

Nieuwe Renault Austral dit jaar leverbaar - Automobielmanagement.nl

Nieuwe Renault Austral dit jaar leverbaar

Dit najaar is de nieuwe Renault Austral leverbaar. Met de SUV wil Renault zijn wereldwijde positie in het C-segment versterken. Renault startte al een offensief in dit segment met de Arkana en nieuwe Megane E-Tech electric, dat nu een vervolg krijgt met de Austral.

Met de Austral biedt Renault vooral veel hightech, met name in het interieur met als belangrijkste feature het ‘OpenR-scherm’. De twee 12-inch beeldschermen en de 9,3-inch head-up display hebben volgens Renault samen een oppervlakte van bijna een vierkante meter. De schermen geven het instrumentenpaneel weer evenals de navigatie- en multimediasystemen met Google-apps en -diensten. De Austral is verder voorzien van 32 rijassistentiesystemen (ADAS) en vierwielbesturing.

CMF-CD-platform

De Austral is als eerste model van Renault gebaseerd op de derde generatie van het gezamenlijke CMF-CD-platform. Voor de aandrijving zorgt het hybride E-Tech-systeem of de 48V ‘Mild Hybrid’ benzinemotoren. Vanaf medio 2022 neemt Renault bestellingen voor de Austral aan en de levering begint in het najaar.

Lees ook:
Renault maakt bijna miljard euro winst