Geely groep omvat al een reeks merken waaronder Volvo, Polestar, Lynk & Co, Lotus, de Britse taxibouwer LEVC en Geely Auto zelf. Radar wordt nu gelanceerd als onafhankelijk merk binnen de bredere Geely Holding Group, ‘wat het merk een belangrijke toegang biedt tot de volledige voertuig technologieën en de gedeelde componenten voor elektrische voertuigen’.

Radar Auto

Radar Auto krijgt een eigen research- en ontwikkelingsfaciliteit in Hangzhou en een volledig uitgeruste EV-fabriek in Zibo, Shangdong. De eerste exemplaren van de RD6 moeten daar in het vierde kwartaal van dit jaar van de band rollen. Directeur wordt dr. Ling Shi Quan die ook aan de wieg heeft gestaan van Lynk & Co en Geely Auto: ‘’Dit nieuwe marktsegment begrijpen en voor deze unieke gebruikers een nieuw merk creëren is het hoogtepunt van mijn carrière tot nu toe. Radar Auto wordt vanaf het begin doelgericht en dat doel is om gebruikers in staat te stellen om de wereld op een meer duurzame manier te ontdekken.’’

Lees ook:

Geely ziet winst met 12 procent dalen