Dat is het gevolg van een afspraak tussen de VHD (VerzekeraarsHulpDienst) en de internationale schadebranchekoepel AIRC. De alarmcentrale van de VHD gaat auto’s met een schade die binnen vier dagen te repareren is sturen naar een hersteller die deel uitmaakt van het Eurogarant-netwerk. Bij die organisatie zijn ongeveer drieduizend ondernemingen aangesloten. Het betreffende bedrijf voert een noodreparatie uit tegen vooraf afgesproken tarieven en kwaliteitsnormen. Op die manier denken verzekeraars te kunnen besparen op de herstelkosten en de eventuele repatriëringskosten van voertuig en inzittenden. Met bijna 36 duizend buitenlandmeldingen op het gebied van de hulpverlening is de VHD marktleider in Nederland.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding