Was er in 2004 voor WA-claims nog een minimale stijging tot 3.052 euro ten opzichte van 2003; bij casco-claims bleef het gemiddelde schadebedrag steken op 775 euro. Van 2000 t/m 2003 bedroeg de stijging nog ruim twintig procent. Ook de totale schadelast bleef stabiel: net als in 2003 bedroeg het totaal uitgekeerde schadebedrag in 2004 3,4 miljard euro, waarvan 1,9 miljard aan WA-claims. Het aantal schadeclaims daalde van zeven per duizend verzekerden in 2003 tot zes per duizend verzekerden in 2004. “Maar gezien de groei van het wagenpark is in absolute zin toch sprake van een stijging”, aldus woordvoerder Ronald Kroes. Toch kan hij melden dat het autoverzekeraars voor het eerst in jaren is gelukt om winst te maken op autoverzekeringen. “Procentueel is het aantal ongelukken afgenomen. Bovendien is de schade per ongeval minder. De WA-kosten veranderen echter niet, omdat daar veel letselschade in zit. Daarin zit nog geen teruggang.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding