Directeur Johan Schoonhoven verwacht een reductie van “minimaal vijf procent”. Daarbij kijkt hij met een schuin oog naar onder meer PartsPlan, het inkoopconcept van Achmea dat een vergelijkbare doelstelling nastreeft. Schadegarant heeft zijn aangesloten herstelbedrijven twee opties voorgelegd. Vóór de jaarwisseling moeten zij hun keus bepaald hebben. In de eerste variant worden de onderdelen centraal ingekocht door een organisatie die Schadegarant opricht of aanwijst. Een geautomatiseerd systeem adviseert over de aan te wenden onderdelen (OEM, OES of Matching Quality). De hersteller krijgt een verwerkings fee , die mede bepalend is voor de eXperate rating. In de tweede variant maken schadeherstellers zelf inkoopafspraken met dealers of leveranciers van OEM-, OES- of Matching Quality onderdelen. Hierbij gaat een deel van de marge naar Schadegarant. Ook hebben de gerealiseerde inkoopprijs en de verkregen marge invloed op de eXperate rating.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding