Dit zei NDA-voorzitter Geert Vermeer donderdagavond (23 maart) tijdens het Acoat Selected congres in Amsterdam. Het standpunt betekent een omslag in het denken bij de NDA. Vermeer vindt het huidige dealerrendement onvoldoende om een schadebedrijf of -afdeling op te zetten: “De investering is te hoog. Bovendien is in de markt al veel deskundigheid op het gebied van schadeherstel.” Vermeer vindt het geen goede zaak dat importeurs hun dealers verplichten of stimuleren om schadeherstelactiviteiten op te zetten. “Ze kunnen beter kiezen voor samenwerking. Die is nu nog onvoldoende. Samen kunnen we tot een beter rendement komen.” In de optiek van Vermeer werken Focwa en NDA te weinig samen, terwijl beide branches kampen met vergelijkbare problemen en met onvoldoende rendement. Om die reden pleitte de NDA-voorzitter voor een sterkere gezamenlijk lobby bij de politiek en voor structureel overleg, zoals over marktontwikkelingen. Vermeer wil het voortouw nemen en verwacht al het eerste half jaar van 2006 resultaat.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding